BILIĆA ŽELI VELIKAN Suparnik mu je trener protiv kojeg je izborio najveću pobjedu u karijeri

Foto: Guliver Image/Getty Images

OTKAZ koji je dobio prije tri mjeseca u West Hamu, nakon samo dvije pobjede u 11 utakmica, Slavena Bilića učinio je jednim od medijski najatraktivnijih trenera bez angažmana.

Povezivalo ga se s Australijom i praškom Spartom, Stuttgartom i Swanseajem, te Galatasarayem i Stokeom.
 
Najnoviji klub koji bi Bilić mogao preuzeti je Leeds United, gdje je prema kladionicama pri vrhu tablice favorita.
 
Zanimljivo, ispred njega su Paul Heckinbottom, trener drugoligaškog davljenika Barnsleyja, te nezaposleni Steve McClaren. 
 
Protiv njega je Bilić ostvario najveću pobjedu u trenerskoj karijeri, 3:2 nad Engleskom na Wembleyju u kvalifikacijama za EP 2008. Trijumfom u Londonu, Hrvatska je na Euro otišla kao pobjednik skupine, a posramljeni McClaren u povijest, kao "wally with a brolly" ili redikul s kišobranom.
 
Izbornika koji je na domaćem terenu protiv Hrvatske ostao bez EP- a i posla, Englezi su tako podrugljivo nazvali jer je cijelo vrijeme utakmice s Bilićevom reprezentacijom uz aut-liniju šetao s kišobranom.
 
Sada su rivali iz kvalifikacija za davni Euro, favoriti za preuzimanje slavnog engleskog kluba, osvajača naslova prvaka i europskih trofeja, ali koji se već 14 godina ne miče iz druge lige.
 
Leeds je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu Championshipa, pet bodova udaljen od doigravanja za Premier League. 
 
Trenutno je u velikoj krizi, zbog čega je dosadašnji trener Thomas Christensen jučer dobio otkaz. Presudio mu je domaći prvenstveni poraz od Cardiffa (1:4), čime se nastavila crna serija kluba koji u šest utakmica 2018. nema nijednu pobjedu, tek dva remija i četiri poraza.
 
Leeds je nakon 30 kola (od 46 regularnog dijela) na 10. mjestu sa 44 boda. Bristol na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u doigravanje, bježi mu sedam bodova.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.