TRANSFERI

Bilićev popis za šoping: Skupi Turčin, klinac, Hrvat i dva stara poznanika

Foto: EPA

WEST BROMWICH i Slaven Bilić koriste pauzu koja se nametnula zbog pandemije koronavirusa kako bi se pripremili za sezonu koja dolazi.

Dok ostali klubovi muku muče s rezanjem plaća i smišljanjem plana za opstanak, West Brom se nalazi u nešto lagodnijoj situaciji, barem zasad, a ono o čemu razmišljaju na Hawthornsu su pojačanja.

Bilić prema pisanju engleskih medija ima popis od pet nogometaša koje bi volio vidjeti u svojoj momčadi, a prvo ime na popisu je hrvatski reprezentativac. 

Pet želja, jedan Hrvat

Prva želja je Milan Badelj, kojeg Bilić jako dobro poznaje iz vremena kad je trenirao Hrvatsku. Iskusni veznjak, bivši igrač Dinama i HSV-a, ne uživa povjerenje Simonea Inzaghija u Laziju pa je trenutno na posudbi u Fiorentini, a West Brom bi ga na ljeto mogao dovesti u trajnom transferu. 

Druga opcija je Andre Ayew, trenutni nogometaš Swanseaja kojeg je Bilić vodio kao trener West Hama i volio bi njime pojačati svoj napad u slučaju ulaska u Premiership. Za Swansea je dosad u svim natjecanjima zabio 14 pogodaka pa ima vrlo dobru referencu za potencijalni transfer. 

Klinac kojeg je Bilić promovirao je posljednja želja

Treća opcija je James Tomkins iz Crystal Palacea, još jedan igrač kojeg je Bilić trenirao u West Hamu, a riječ je o stoperu kojim bi Bilić htio dobiti na stabilnosti u obrani. Jasno je da bi Biliću u slučaju ulaska u Premiership trebala sva pomoć u obrani do koje može doći jer ga ondje čekaju bitno jače ekipe od onih s kojima sada igra u Championshipu. 

Četvrti na isti je Cenk Tosun, koji je i najveće ime na popisu, a Bilić ga dobro poznaje iz Bešiktaša. Prošle godine Tosun je za 27 milijuna eura napustio Bešiktaš i pojačao Everton, ali ondje se nije uspio nametnuti pa je sada na posudbi u Crystal Palaceu. U slučaju ulaska West Broma u Premiership, nova posudba ne bi bila nemoguća. 

Posljednji na popisu je Reece Oxford, koji trenutno igra u Augsburgu, a Bilić ga je vodio u West Hamu i dao mu priliku u prvoj postavi. Oxford ima tek 21 godinu i jedan je od najtalentiranijih stopera u Engleskoj. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.