Regija

Bh. golman: Sve je krenulo nizbrdo kad je Prosinečki stigao u reprezentaciju BiH

Foto: Guliver Image

GOLMAN Bournemoutha Asmir Begović izjavio je da se pad nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine vezuje za dolazak Roberta Prosinečkog na izborničku klupu, pišu Sportske.ba.

Begović je prošle sezone odlično branio u svom klubu te je uvršten u najbolju momčad Championshipa, a ranije je čuvao mreže Chelseaja, Milana, Stoke Cityja i Portsmoutha.

Od listopada 2018. godine samo dva puta branio za BiH

Za reprezentaciju BiH je posljednji put branio u rujnu prošle godine u domaćem porazu od Poljske u Ligi nacija, a prije toga branio je u remiju protiv Turske u prijateljskoj utakmici odigranoj u listopadu 2018. godine.

Mjesto u državnoj momčadi izgubio je u eri Roberta Prosinečkog, koji je na mjestu izbornika BiH radio od siječnja 2018. do kraja studenog 2019. godine. Prosinečki je dobro počeo svoj mandat, u jednom trenutku imao je niz od devet utakmica bez poraza, a stigao je i izboriti A Ligu nacija nakon što je u B Ligi nacija bio prvi u skupini ispred Austrije i Sjeverne Irske. No zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Euro 2020., gdje je gubio od Armenije i Finske, dobio je otkaz.

"Sad smo u nekoj rupi"

Begović je upravo hrvatskog trenera povezao s padom reprezentacije BiH, koja je jedino veliko natjecanje u povijesti igrala 2014. godine kada je pod vodstvom Safeta Sušića nastupila na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Ćiro me je doveo u reprezentaciju, s njim sam radio otprilike tri-četiri mjeseca. Kratko je to vrijeme da bismo imali sad neki odnos. Poslije toga je došao Sušić pa Baždarević, s kojima je suradnja bila baš korektna. To je možda bio jedan od uspješnijih perioda naše reprezentacije jer smo išli na Svjetsko prvenstvo i gotovo uvijek smo bili u igri za to veliko natjecanje. Kada je došao Prosinečki, ali i Misimović, sve je to nekako otišlo nizbrdo. Sad smo u nekoj, da tako kažem, rupi iz koje se nije lako izvući. Kao navijač volio bih da krene nabolje", rekao je Begović za Sportske.ba.

Begović je nakon odlaska Prosinečkog bio na samo dva okupljanja reprezentacije BIH, koju sada vodi bivši trener Dinamo Zagreba Ivajlo Petev, a prije njega tu selekciju je kratko vodio Duško Bajević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.