Bezjak suspendiran na godinu dana, a Vujović na 3 mjeseca zbog skandala u Našicama

Screenshot: MaxSport

STEGOVNI sudac Hrvatskog rukometnog saveza Srećko Ilić donio je odluke o kazni za igrače RK Nexea Marka Bezjaka i Andraža Velkavrha te za trenera RK Nexea Veselina Vujovića zbog incidenta koji se dogodio na susretu Nexe - Zagreb 7. travnja 2024. godine.

Utakmica 5. kola Paket24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske prekinuta je u posljednjoj minuti prvog poluvremena pri vodstvu Zagreba 16:9. Do prekida je došlo nakon što se na tlo srušio delegat utakmice Anto Josić. Njega je u prolazu ramenom u leđa udario igrač Nexea Marko Bezjak. Utakmica je nakon prekida i službeno registrirana pobjedom Zagreba 10:0.

Stegovni sudac HRS-a izrekao je stoga Marku Bezjaku, igraču RK NEXE, stegovnu mjeru zabrane igranja rukometa u trajanju od 12 mjeseci.
Veselinu Vujoviću, tadašnjem treneru RK NEXE, izrečena je stegovna mjera zabrane obnašanja dužnosti trenera u trajanju od tri mjeseca, a Andražu Velkavrhu, igraču RK NEXE, izrečena je stegovna mjera zabrane igranja rukometa na četiri utakmice.

Osim toga, samom činjenicom da su utvrđeni stegovni prekršaji treneru i igračima Kluba, rukometnom klubu NEXE izriče se stegovna mjera novčane kazne u iznosu od 4.000 eura.

Okrivljeni Bezjak, Velkavrh, Vujović, odnosno RK NEXE mogu podnijeti žalbu na ovu odluku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.