"Belosvetska zavera" oko vaterpolskog Final foura: Prije će Mars biti domaćin nego Beograd!

RIJEKA je dobila domaćinstvo završnog turnira vaterpolske Eurolige koji će se igrati 22. i 23. svibnja dok je Beograd koji se kandidirao po drugi puta ispao iz igre.

Vaterpolo klub Partizan, koji je jedan od glavnih favorita za plasman na završni turnir, nije iznenađen ovakvom odlukom, a to je potvrdio Vanja Udovičić, njihov trener. Smatraju kako je glavni razlog za to "zakulisne igre i lobiji" u vaterpolu.

"Pojavljuju se priče kako Beograd ni pod koju cijenu ne smije dobiti domaćinstvo. Odavno mi je jasno kako će prije biti održan na Marsu nego u Beogradu. Mislim da se u ovom slučaju uopće ne radi o tome da se traži grad koji će biti neutralan. Nisam iznenađen zbog ove odluke", rekao je Udovičić za Kurir.

Trener Partizana ipak je malo bolje pojasnio zbog čega je Rijeka dobila domaćinstvo, a Beograd nije. Podsjetimo, Rijeka je bila domaćin Europskog prvenstva u kratkim bazenima u novom kompleksu na Kantridi. Navodno je odlična organizacija tog natjecanja te garancija za Final four prevagnula na riječku stranu.

"Oni su jedini dali garanciju za organizaciju. Beograd je garantirao samo u slučaju ako se Partizan plasira na Final four. Normalno je da grad nije garantirao, pogotovo u situaciji globalne ekonomske krize", zaključuje Udovičić.

M.Š.
Foto: Grad Rijeka

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.