BORBA ZA EURO 2020

Bek Walesa: Muka nam je doći u Osijek. Kalinić kaže da to rade namjerno

Foto: Guliver Image/ Getty Images

HRVATSKA će u subotu od 15 sati ugostiti Wales u sklopu 3. kola kvalifikacija za Euro 2020. godine.

Stalno se uoči utakmice koju Hrvatska ne smije izgubiti priča o ranom poslijepodnevnom terminu koji neće odgovarati nijednoj strani, zbog velikih vrućina u lipnju.

"Osijek da bi nam otežali"

Hrvatska je Azerbajdžan ugostila na Maksimiru, ali se za Wales spremio stadion Gradski vrt u Osijeku gdje se očekuje preko 17 tisuća navijača. Reprezentacija na tom stadionu nikada nije izgubila kvalifikacijsku utakmicu.

To se ne sviđa Velšanima, točnije suigraču Lovre Kalinića iz Aston Ville Neilu Tayloru koji je za BBC najavio subotnji ogled.

"Čeka nas teško i naporno putovanje do Osijeka. Razgovarao sam s Lovrom i rekao mi je da su gotovo namjerno odabrali Gradski vrt kako bi otežali protivnicima i zasad im se to isplaćuje.

Nas čeka prava europska utakmica u kojoj će mnogi mladi igrači sakupiti važno iskustvo", dodaje Taylor.

Wales Osijek pamti samo po lošem

Wales Osijek pamti po porazima u prijateljskoj utakmici 2010. i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2012. godine. U oba navrata Hrvatska je bila bolja 2:0.

Prvi put Hrvatska i Wales su igrali 23. svibnja 2010. godine, a bio je to prijateljski ogled. Hrvatska je pobijedila golovima Ivana Rakitića (50') i Drage Gabrića (87').

Dvije godine kasnije Hrvatska i Wales su igrali u sklopu kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu i ponovno su Vatreni slavili 2:0. Strijelci su bili Mario Mandžukić (27') i Eduardo da Silva (62').

"Sjećam se Modrića i ovoga puta ću biti pametniji"

Bek Walesa prisjetio se tog svibnja 2010. godine i okršaja s Lukom Modrićem.

"Sjećam se, dobio sam deset minuta i završio s natečenim zglobom nakon što sam pokušao zaustaviti Modrića. Pokušao sam i ozlijedio se. Ovoga puta ići ću nešto konzervativnijim pristupom, tada sam bio premlad.

Hrvatska ima fantastične igrače, nama će biti teško, a oni nisu poraženi kod kuće već dugo vremena. No ti rekordi su tu da se ruše", podvlači Taylor.

Posljednju utakmicu u Osijeku hrvatska reprezentacija je igrala u lipnju prošle godine protiv Senegala i pobijedila je 2:1. Bio je to posljednji pripremni ogled Dalićeve momčadi uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.