Bayern Kompanyju dovodi kapetana Uniteda za više od 100 milijuna eura?

Foto: EPA

NOVI trener Bayerna postao je Vincent Kompany (38), koji je na tom mjestu naslijedio Thomasa Tuchela. Legendarni branič Manchester Cityja i belgijske reprezentacije u nedavno završenoj sezoni vodio je Burnley i s njim ispao iz Premier lige. Bayernu je to bila prva sezona nakon 12 godina u kojoj nije osvojio trofej. Bundesliga i njemački kup pripali su Bayer Leverkusenu, dok je u polufinalu Lige prvaka ispao od Real Madrida. 

Prvi trenerski posao Kompany je dobio u matičnom Anderlechtu 2020. godine, s kojim je u dvije sezone osvojio treće i četvrto mjesto u prvenstvu te igrao finale kupa. Zatim je u ljeto 2020. preuzeo Burnley. U prvoj sezoni s tim klubom je kao prvak Championshipa izborio Premiership.

Vrijedi 70 milijuna eura, ali trebat će platiti više

Njemački i engleski mediji pišu da će u Bayernovoj svlačionici uslijediti razne promjene te da Kompany već ima spremnu listu želja na tržištu. "Želim da igrači Bayerna budu hrabri na lopti, da imaju osobnost. Želim da momčad bude agresivna, da predstavlja te dvije stvari. Nadam se da će taj spoj nositi svake minute utakmice", rekao je na prvoj press-konferenciji.

Njemački Bild piše da mu je prva želja kapetan Manchester Uniteda Bruno Fernandes (29), fantastični ofenzivni veznjak koji je godinama jedna od rijetkih svijetlih točaka na Old Traffordu. Stigao je prije više od četiri godine za 65 milijuna eura iz Sportinga.

Otad je dres Crvenih vragova obukao 233 puta i pritom zabio 79 golova te namjestio 66. Vrijednost prema Transfermarktu mu je 70 milijuna eura, a ima i dugogodišnji ugovor pa se očekuje da će United za njega tražiti i više od 100 milijuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.