EUROPSKE LIGE

Barcelona se iduće godine seli na stadion koji je 1992. ugostio Olimpijske igre

Foto: EPA

BARCELONA je objavila kako će zbog radova na temeljitoj obnovi stadiona Camp Noua tijekom sezone 2023./2024. svoje domaće utakmice igrati na Olimpijskom stadionu Montjuic. Dogovor o privremenom preseljenju potpisali su klub i gradske vlasti u Barceloni.

Prva faza obnove stadiona započet će već ovoga ljeta, ali usprkos njima, i sljedeće sezone moći će se igrati utakmice na Camp Nouu, ali uz smanjeni maksimalni kapacitet, dok će zahtjevniji radovi na red doći u ljeto 2023., kada će se klub morati preseliti na Montjuic, stadion na kojemu su se održala olimpijska natjecanja 1992. godine. Isti će za nogometne utakmice imati kapacitet od 60 tisuća mjesta.

Očekuje se kako će se u sezoni 2024./2025. Barcelona moći vratiti na Camp Nou, ali uz polovičan kapacitet stadiona jer obnova neće biti gotova, već se planira kako će svi radovi biti dovršeni tek 2026. Čitava obnova stadiona stajat će oko 900 milijuna eura. Barcelona planira i gradnju nove dvorane Palau Blaugrane u kojoj će igrati košarkaši i rukometaši, a za koju će izdvojiti 420 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.