TRANSFERI

Barcelona kupuje specijalista za Real, najboljeg strijelca iza Messija i Suareza

Foto: EPA

SVI ŠPANJOLSKI sportski mediji, El Mundo Deportivo i Sport iz Barcelone te Marca i AS iz Madrida, pišu da je aktualni prvak Španjolske i lider La Lige blizu dovođenja napadačkog pojačanja u zimskom prijelaznom roku. 

Christian Stuani (32) ove sezone za Gironu je postigao 12 golova i treći je strijelac Primere iza Messija i Suareza. 

Barcelona ga odmah želi pridružiti sebi i to kao prvu, zapravo jedinu napadačku rezervu. Jer ljetošnjim odlaskom Paca Alcacera u Borussiju Dortmund te nedavnim Munira El Haddadija u Sevillu, Barca pred drugi dio sezone, u kojem igra u tri natjecanja, ostaje sa zabrinjavajuće tankim napadom, koji sada počiva samo na Suarezu.

Zato Barcelona njemu dovodi kolegu iz urugvajske reprezentacije i to iz niza razloga osim onog već spomenutog:

Stuani se u posljednje dvije sezone La Lige dokazao kao sjajan golgeter. U 50 utakmica postigao je 33 gola i, što je posebno bitno, kao napadač malog kluba iz katalonske provincije redovno zabija najboljim klubovima Primere. 

Posebna mušterija mu je Real. Prošle sezone u La Ligi je zabio 21 gol, a od toga je tri postigao protiv prvaka Europe. Dodao je i dva protiv španjolskog viceprvaka Atletica. 

Ove sezone dva gola postigao je protiv budućeg poslodavca Barcelone i tako postao prvi igrač koji je iste godine zabio po dva gola na jednoj utakmici i Barceloni i Realu. Još jednom je poentirao i protiv aktualnog viceprvaka i trenutno drugoplasiranog Atletica.  

Stuani se kao odlično zimsko pojačanje nameće i zato što može igrati u proljetnoj, nokaut fazi Lige prvaka, s obzirom na to da od početka sezone nije igrao u LP-u.

Konačno, Stuani ima otkupnu klauzulu od samo 15 milijuna eura, što je za Barcelonu sitniš. 

Girona bi prodajom najboljeg strijelca zaradila šesterostruko, jer prije godinu i pol za njega je Middlesbroughu platila samo 2,5 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.