Barcelona

Barcelona je dobila novog vođu napada. Ovako će izgledati sastav bez Messija

Foto: Getty Images

LIONEL Messi je na pragu odlaska iz Barcelone. Prošli utorak je klubu uručio transferni zahtjev, u nedjelju se nije pojavio na klupskim testiranjima na koronavirus, a u ponedjeljak nije započeo pripreme s klubom. Trenutno je najizgledniji kandidat za njegovo dovođenje Manchester City koji ima platežnu moć i Pepa Guardiolu na klupi koji je u odličnim odnosima s Messijem od kada su surađivali u Barceloni.

Iako je u nedjelju La Liga objavila kako zainteresirani klub Barceloni mora platiti 700 milijuna eura odštete za Messija, teško je očekivati da će klub držati nezadovoljnu legendu kluba i poslati je na tribine.

Uostalom, navijači i javnost su na Messijevoj strani i krive isključivo predsjednika Josepa Mariu Bartomeua i njegovu klupsku politiku kao razlog što Messi želi otići.

Sve to zasigurno zadaje glavobolju novom treneru Ronaldu Koemanu koji mora graditi momčad za novu sezonu bez najboljeg igrača. Iako je Messiju kazao kako računa na njega, Koeman je igraču dao do znanja kako je njegovo uplitanje u slaganje momčadi gotovo, a to je prema napisima Givemesporta bila kap koja je prelila čašu u Messijevoj odluci da napusti klub.

U trenutku kada je opcija Messijeva odlaska iz Barcelone izglednija nego ikada, mnogi mediji su se počeli baviti izgledom početne postave momčadi s Camp Noua bez legendarnog broja 10.

Najviše medija u početnoj postavi prognozira maksimalno dva pojačanja

Najbliže realnosti je španjolski AS. U formaciji 4-3-3 na golu je neprikosnoven Nijemac Marc Andre Ter Stegen, dok obranu čine bekovi Nelson Semedo te Jordi Alba i stoperi Gerard Pique i Samuel Umtiti. Ipak, Umtiti se nije naigrao prošle sezone, a nije ga bilo ni na testiranjima na koronavirus što je potaknulo priče o njegovu odlasku iz kluba. Umtitijevu poziciju je prošle sezone čvrsto držao Clement Lenglet.

Blizu odlaska iz kluba je i Ivan Rakitić koji se vjerojatno vraća u Sevillu. On se također nalazi u početnoj postavi AS-a, ali bi umjesto njega Busquetsu i De Jongu društvo trebao praviti novopridošli Miralem Pjanić.

U napadu ima najmanje nepoznanica. Philippe Coutinho je na posudbi u Bayernu pokazao kako za njega itekako ima mjesta u početnoj postavi, a kad nije ozlijeđen, tu je i Ousmane Dembele koji se dugo oporavljao od istegnuća tetive.

U vrhu napada trebao bi biti Antoine Griezmann oko kojega Ronald Koeman namjerava graditi napade, a već mu je ponudio i broj sedam na leđima.

Ova postava je najrealnija ako Barcelona više nikoga ne dovede i ako proda još samo Luisa Suareza. Ipak, kako navodi Insider, na listi za prodaju su još Gerard Pique, Sergio Busquets, Sergi Roberto, Jordi Alba, i Ivan Rakitić, a Barcelona neće stvarati probleme ni Arturu Vidalu, Junioru Firpu, Samuelu Umtitiju i Jean-Clair Todibou ako za njih dođe prava ponuda.

Zato su u prvoj momčadi Barcelone prema Insideru u obrani lijevi bek Jose Gaya i stoper Manchester Cityja Eric Garcia koji bi zamijenili spomenute Piquea i Albu. U veznom redu bi umjesto Busquetsa trebao igrati Georginio Wijnaldum kojega je The Guardian povezao s Barcelonom u paketu s Memphisom Depayem.

Lautaro Martinez nameće se kao najizglednija prinova u napadu

Uz Dembelea i Griezmanna u napadu bi umjesto Coutinha trebao igrati Interov Lautaro Martinez kojeg FourFourTwo povezuje s Barcelonom. Ipak, ako Messi ode u Manchester City, u istom smjeru bi mogao i njegov sunarodnjak Lautaro.

Ranije spomenuti Givemesport je iz realne postave izbacio samo dvojicu igrača, Jordija Albu i Sergija Busquetsa. Na mjesto beka je umjesto Albe stavljen David Alaba koji u Bayernu ulazi u posljednju sezonu ugovora i Koeman ga je označio kao ciljano pojačanje. Umjesto Busquetsa je u veznom redu Philippe Coutinho, a u napadu Lautaro Martinez tvori ubojiti trojac s Griezmannom i Dembeleom.

Najnevjerojatnijom se čini postavka The Suna koji je Barcelonu sljedeće sezone postavio u formaciju 4-4-2. Na golu je Ter Stegen, u obrani Alba, Garcia, Pique i Semedo, u sredini veznog reda De Jong i Pjanić te lijevo Donny Van de Beek iz Ajaxa i desno Sergi Roberto.

Van de Beek je blizu prelaska u Manchester United, dok Sergi Roberto u postavci s trojicom u veznom redu i napadu ispada iz konkurencije. The Sun je u vrh napada postavio Griezmanna i Lautara koji se čini kao najizglednije novo pojačanje Barcelone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.