Bambi obranio naslov prvaka Europe!

TRAMONTANA jačine 10 čvorova i regatno polje ispod Sustipana skraćeno na pola milje donijelo je još jednu veliku i značajnu pobjedu za hrvatskog jedriličara Ivana Kljakovića Gašpića, člana splitske Zente. U podne je dat start za Medal race, najboljih 9 jedriličara, (10 ih jedri, ali Le Breton iz Francuske je odustao zbog bolesti). Mate Arapov je poveo, odlično ušao u start i vodio od početka do kraja regate. Za petama mu je bio Bambi kojemu je bilo važno samo da ostane ispred flote koja konkurira za medalju. 

Tako je u cilj prvi ušao Mate Arapov, izletnik u klasu FINN, a zatim Kljaković Gašpić. Treći je cilj prošao britanac Edward Wright, četvrti Danac Birgmark i peti Splićanin Marin Mišura.

Slavlje nije izostalo. U konačnom poretku Bambi je zlatni sa 35 bodova, isto toliko ima i drugoplasirani Wright, ali je Bambi bio bolji u Medal raceu, treći je na koncu Šveđanin Birgmark, Mišura je peti, a Mate Arapov sedmi.

"Pametno sam startao, čisto, to mi je bilo najbitnije da kasnije imam mogućnost izbora da mogu jedriti čisto i da se ne moram previše mučiti i na kraju je ispalo ludilo. Gledao sam flotu iza i oni su mi bili glavni konkurenti, odjedrio sam stvarno pametno i zadovoljan sam s jedrenjem danas. Svatko ima svoj loš dan, ja sam imao dvije loše regate ovaj tjedan, ali danas je došao moj dan i jako sam sretan. Očekivanja su enormno velika na domaćem terenu, svi žele pobjedu, svi žele obranu naslova, a baš sam nekidan govorio o tome kako je moguće nekad osvojiti prvenstvo na slučajnost, na sreću, ali ako obraniš naslov doma onda možeš reći da si potvrdio svoju dominaciju u nekom sportu i mislim da je sad zaista zaslužena pobjeda i titula i mogu reći da sam prezadovoljan, presretan i ponosan", rekao je Kljaković Gašpić nakon utrke. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.