Babić uoči meča karijere: Neka ga sudac spasi, nijedan otac ne bi to trebao vidjeti

Screenshot: YouTube

HRVATSKI boksač Alen Babić (33) 6. srpnja borit će se protiv britanskog teškaša Johnnyja Fishera (25) u Londonu. Babić će prvi put u svojoj karijeri biti dio glavne borbe večeri na događaju koji se održava u londonskoj Copper Box Areni, a čeka ga vjerojatno najteži protivnik do sada, kojem je nadimak Bik iz Romforda.

Smatra se da je Fisher najveći britanski boksački potencijal. U dosadašnjih 11 borbi upisao je sve pobjede, uz deset nokauta. Nedavno je sparirao s Filipom Hrgovićem tijekom njegove pripreme za borbu s Danielom Duboisom. Nakon kratke amaterske karijere od samo deset borbi, od kojih je tri dobio prekidom u prvoj rundi, Fisher je svoj profesionalni debi imao 20. veljače 2021. godine. Babić je ukupno na omjeru 12-1.

Babić: Znam što ova prilika donosi i zbog toga sam odmah prihvatio

Babić je na konferenciji za medije najavio meč koji će se održati za mjesec dana. "Lijepo je biti ovdje, hvala svima. Fisher je sjajan boksač, ali još je uvijek mlad. Odradio sam stotinu amaterskih mečeva, od kojih bi mnogi bili teški za mene i za njega. Imao sam 12 profesionalnih borbi i prošao sam skoro kroz sve osim jednog.

Pet godina sam u ovome testiranju i ostalom. Znam što ova prilika donosi i zbog toga sam je odmah prihvatio, ovaj meč je za mene dar s neba", najavio je Babić pa odgovorio na pitanje hoćemo li protiv Fishera vidjeti starog Babića:

"Slušajte, borim se na elitnoj razini 13 godina. Bio sam na jedan meč udaljen od Olimpijskih igara. Borio sam se protiv svih, a on nije i to je poanta svega. Mlad je, imao je deset godina kad sam se počeo boriti s velikim i snažnim udaračima."

"Je*eš favorite, ja sam autsajder"

Babić je omiljen među navijačima, no engleska će publika u Londonu navijati za domaćeg predstavnika. "Znam da dolazim na neprijateljski teritorij. Želim da svi znaju da sam autsajder u ovom meču. Je*eš favorite, ja sam autsajder. Bio sam favorit u jednom meču, meču za titulu, i to me umalo uništilo, godinu dana sam bio u depresiji. Veliki sam autsajder", izjavio je Babić.

Promotor Eddie Hearn naglasio je kako je Babić odmah prihvatio meč s Fisherom, na što je hrvatski borac rekao: "Naravno, nisam pitao za novac. Rekao sam 'da' i čini mi se da je ovo božji dar. S druge strane, mislim da je ovo savršena borba i za Johnnyja, velik korak i velik test. Mora imati velike testove, ovo mu je prvi. Vratilo mi se samopouzdanje. Brada je bila moj najbolji dio, a onda sam to izgubio. Sada sam je vratio."

Hearn je pitao Babića što će se dogoditi u meču 6. srpnja. "Slušajte, uvijek sam govorio o nokautima. No, volim kada sudac uleti i spasi suparnika. Očekujem da ga sudac spasi jer nijedan otac ne bi trebao vidjeti da mu tako tuku sina", odgovorio je Babić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.