Azijska zemlja s hrvatskim izbornikom deklasirala protivnika u kvalifikacijama za SP

Foto: Profimedia

NOGOMETNA reprezentacija Tadžikistana je s uvjerljivih 6:1 u gostima svladala Pakistan u azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Igrač utakmice bio je dvostruki strijelac Amadoni Kamolov. Tadžikistan trenira Hrvat Petar Šegrt i njegova ekipa je trenutno drugoplasirana u skupini iz koje će se dvije najbolje ekipe plasirati u drugi krug kvalifikacija. Na Svjetskom prvenstvu u SAD-u, Kanadi i Meksiku sudjelovat će rekordan broj azijskih zemalja, njih osam.

Pedesetšestogodišnji Đurđevčanin Petar Šegrt početkom godine je u Tadžikistanu dobio svoj četvrti angažman na klupi neke od reprezentacija, a dosad je trenirao i brojne klubove. U svojoj karijeri trenirao je niz njemačkih i austrijskih klubova, radio je u Indoneziji, ali i u BiH. Ranije je vodio reprezentacije Gruzije (2008.), Afganistana (2015.-2017.) i Maldiva (2018.-2020.).

U siječnju ga čeka Azijski kup, na koji se uspješno plasirao kao prvoplasirani u skupini. Tamo će mu u grupnoj fazi protivnici biti Kina, Katar i Libanon, koji odnedavno vodi još jedan hrvatski trener, Nikola Jurčević. Šegrt je u javnosti najpoznatiji kao vjenčani kum bivšeg njemačkog izbornika i svjetskog prvaka Joachima Lowa.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.