Autsajder pomogao Kovaču i nanio prvi poraz nedodirljivoj Borussiji Dortmund

Foto: EPA-EFE

FORTUNA DÜSSELDORF učinila je veliku uslugu Niki Kovaču i Bayernu pobjedom nad Borussijom Dortmund 2:1. Ako probuđeni Bayern sutra svlada RB Leipzig, približit će se lideru sa sjevera Njemačke na šest bodova zaostatka.

Žuti su doživjeli prvi poraz ove sezone u Bundesligi, i to na terenu na kojem to sigurno nisu očekivali, kod bivšeg drugoligaša.

Fortuna Düsseldorf - Borussia Dortmund Live Score

Borussiju je u 22. minuti šokirao 21-godišnji Belgijac Dodi Lukebakio, igrač koji je i Bayernu zapaprio na Allianz Areni krajem studenoga kad im je zabio tri komada u remiju 3:3.

Iako je Borussija bila neumoljiva u posjedu koji je varirao između 60 i 75 posto, Fortuna je u 56. minuti golom Zimmera povisila na 2:0.

Nadu gostima donio je njihov najbolji strijelac Paco Alcácer koji je u 81. minuti zabio za smanjenje rezultata, no to je bilo sve od momčadi Luciena Favrea.

Sljedeće kolo dvije Borussije igrat će derbi. Gladbach stiže na Westfalen kao drugoplasirana momčad Bundeslige i to je dodatni bonus Kovačevom Bayernu jer netko će od te dvije momčadi izgubiti puni plijen.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.