ATP Finale: Medvedev pobijedio Rubljova, Zverev bolji od Alcaraza

Foto: EPA

U SUSRETU prvog kola Crvene skupine ATP Finala u Torinu Rus Daniil Medvedev je pobijedio sunarodnjaka Andreja Rubljova sa 6:4, 6:2. Bliski prijatelji priuštili su publici u Torinu sjajan meč s puno nadigravanja. Bio je to njihov deveti međusobni susret i sedma pobjeda trećeg tenisača svijeta, pri čemu treća ove godine.

Ključni trenutak prvog seta bio je sedmi gem u kojem je Medvedev napravio break. Rubljov se odmah mogao vratiti, u idućem gemu je imao tri break lopte, ali ih nije iskoristio. Novu priliku peti tenisač svijeta imao je u desetoj igri kada je propustio čak četiri break lopte, pri čemu dvije vezane.

Medvedev je već na samom startu drugog seta napravio novi break, a potom je kod 3-1 još jednom oduzeo servis suparniku i mirno priveo meč kraju.

Zverev pobijedio Alcaraza

U prvom susretu iz ove skupine njemački tenisač Alexander Zverev pobijedio je Španjolca Carlosa Alcaraza 6:7 (3), 6:3, 6:4. Preokretom je Nijemac svladao drugog tenisača na svijetu i došao do 4:3 u međusobnim susretima.

Zverev je meč otvorio uz prednost 3:1, koju je u nastavku prve dionice prokockao, a Alcaraz je potom dobio tie-break prvog seta. I u drugom setu opet je bolje počeo Zverev. Poveo je 3:0, ali tada nije ispustio prednost.

U trećem setu je ključni break napravio kod 2:2 i priveo meč kraju u svoju korist. Kod 4:5 Alcaraz je imao jednu break loptu za 5:5, ali je Nijemac tada nanizao odlična tri prva servisa. U nedjelju su u Zelenoj skupini prve pobjede ostvarili Talijan Jannik Sinner, protiv Stefanosa Tsitsipasa, te Srbin Novak Đokovića protiv Danca Holgera Runea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.