KORONAVIRUS U SPORTU

Asensio je cijelu sezonu ozlijeđen, ali je ipak donio trofej Real Madridu

Foto: screenshot, Twitter

NOGOMETAŠI španjolske La Lige prikupili su 140.000 eura za borbu protiv koronavirusa igrajući nogometnu videoigru FIFA 20.

Sve se odvilo vrlo brzo, od ideje do završetka turnira prošlo je tjedan dana. Prošlog ponedjeljka streamer i esport celebrity Ibai Llanos na Twitteru je predložio da se napravi turnir na kojem bi sudjelovalo svih 20 momčadi najjače španjolske lige, a svaki bi klub predstavljao jedan od njegovih nogometaša.

Ideja je naišla na oduševljene reakcije igrača i začas se razbuktala, pa su već nakon dva dana sva mjesta bila popunjena. Marco Asensio igrao je u ime Real Madrida, Sergi Roberto trebao je predstavljati Barcelonu, ali nije mogao, baš kao ni Alejandro Pozo Mallorcu, jer njihovi klubovi imaju ekskluzivni ugovor s Konamijem, tvorcem rivalne igre Pro Evolution Soccer.

Turnir je održan od petka do nedjelje, a osvojili su ga Asensio i Real Madrid koji su u finalu pobijedili Aitora Ruibala i Leganes 4:1.

Asensio je cijelu sezonu ozlijeđen, ali u vrijeme prekida pravih natjecanja pronašao je način kako da ipak svom klubu donese trofej.

"Bio je ovo spektakularan turnir. Cilj je bio zabaviti se i nasmijati u ovim teškim vremenima i donirati za borbu protiv COVID-19. I uspjeli smo. Čestitke Ibaiju Llanosu i svima koji su ovo omogućili", napisao je šampion Asensio n Twitteru.

Carlos Rodriguez Santiago, osnivač i izvršni direktor G2 Esportsa koji je organizirao turnir, rekao je kako su dobri odnosi među igračima omogućili da se natjecanje tako brzo održi, a pomogla je i činjenica da su mnogi nogometaši u slobodno vrijeme strastveni gejmeri.

Turnir se prenosio na Llanosovu kanalu na Twitchu, ali i na španjolskoj i kineskoj televiziji te je u nedjelju privukao 180.000 gledatelja. Sva zarada, a radi se o 140.000 eura, ide u dobrotvorne svrhe, odnosno za pomoć žrtvama koronavirusa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.