As spiskao 10 milijuna funti: Bankrotirao sam kao nepismeni iskompleksirani klinac

Foto: Profimedia

JERMAINE PENNANT (39), bivši igrač Arsenala, Liverpoola i engleske reprezentacije, početkom godine objavio je bankrot. U intervjuu za The Sun opisao je kako je do toga došlo. "Mogao sam biti milijarder i svejedno sve zajebati. Napravio sam puno pogrešaka. Nisam znao kako se nositi sa stvarima i nisam razmišljao o posljedicama svojih postupaka. Prozvali su me lošim dečkom, ali zapravo sam bio nesigurno dijete koje nije znalo što radi", izjavio je Pennant.

Za sebe kaže da je "financijski nepismen", izgubio je tri kuće te se rastao. Otkrio je kako mu je prošle godine dijagnosticiran poremećaj pažnje s hiperaktivnošću (ADHD), kao i PTSP povezan s traumom iz djetinjstva. Rekao je kako je zaboravio da posjeduje kuću u Engleskoj nakon što je iz Liverpoola otišao u španjolsku Real Zaragozu. 

Kuću je ostavio praznu, a kasnije ju je zauzela narkobanda, koja je izazvala požar te je kuća uništena. "Kupovao sam kuće, ali nikada nisam razgovarao s agentom za nekretnine. Imao sam hipoteke za koje nisam ni znao", rekao je Pennant za The Sun tvrdeći kako je imao osobu koja se brinula za takve teme, a za koju tvrdi da ga je prevarila, pa je ostao bez puno novca.

U noćnom klubu napravio račun od 30 tisuća eura

"Savjetovao mi je da kupim kuću u Haleu, a zatim na njoj obavim građevinske radove. Međutim, nisam plaćao građevinare, nego sam plaćao njega. Takve su mi se stvari događale kamo god sam otišao", nastavio je Pennant.

"Trošio sam novac i na izlaske, nisam razmišljao o tome koliko trošim u noćnim klubovima. Dvaput sam išao u Las Vegas. Prvi put sam s prijateljima u klubu napravio račun od 30-ak tisuća eura. Nisam znao što se naručuje.

Također, uložio sam u konje i nekretnine i izgubio sav novac. Strah me pomisliti koliki bi bio ukupni iznos, ali pretpostavljam da bi bio veći od deset milijuna funti (11.3 milijuna eura, op. a.)", misli umirovljeni krilni igrač koji je za Englesku upisao 24 nastupa.

"Sretniji sam nego ikad"

"Nisam bankrotirao preko noći, to su godine loših odluka i ignoriranja stvari. Nisam imao pojma što zarađujem i što dolazi s mog računa. Zbog ADHD-a sam jednostavno ignorirao stvari i zabijao glavu u pijesak, čak bih zaboravio da posjedujem kuću", tvrdi Pennant.

Danas, kada živi s djevojkom glumicom Jess Impiazzi (33) u Surreyju, ističe kako je "sretniji no ikad". "Nije idealno bankrotirati, ali to znači da mogu početi ispočetka", izjavio je Pennant poručivši mladim igračima da ne rade iste pogreške kao on.

The Sun piše kako je Pennant, koji ima 12-godišnjeg sina s bivšom suprugom, nekoć posjedovao Ferrari F430, Aston Martin DB9, Lamborghini, Porsche GTS i nekoliko Range Rovera. Uživao je u luksuznim odmaralištima poput Maldiva, Bahama, Sejšela i Dubaija.

Bio u zatvoru s teroristima i sudjelovao u Big Brotheru

Dok je igrao za Birmingham, 2005. godine završio je u zatvoru zbog vožnje u pijanom stanju, gdje ga je posjetio tadašnji trener Steve Bruce, kojeg su suigrači prozvali "očuhom". Pennant kaže kako najviše žali zbog toga što je bio zatvoren s ubojicama i teroristima, a kada je pušten, igrao je s elektronskim privjeskom na gležnju koji je pratio njegovo kretanje.

Unatoč tome je 2006. otišao u Liverpool, s kojim je 2007. godine igrao finale Lige prvaka te izgubio od Milana. Godine 2018. bio je u engleskom Big Brotheru, a iste godine napisao je autobiografiju, zbog čega također žali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.