As Rome pobjegao iz Rima. Mourinho ga optužio za izdaju, navijači mu uradili sačekušu

Foto: Profimedia

ROMA je prije četiri dana kod Sassuola u 14. kolu Serie A odigrala 1:1. Momčad Josea Mourinha povela je u 80. minuti golom Tammyja Abrahama, a konačni rezultat postavio je Andrea Pinamonti pet minuta kasnije. Trener gostiju je nakon ispuštene pobjede bio bijesan zbog nezalaganja jednog svog igrača.

Mourinho ga je javno potjerao iz kluba zbog izdaje, ali ga nije imenovao

"Rekao sam mu da si u siječnju mora pronaći novi klub. Žao mi je što je trud momčadi izdan stavom jednog neprofesionalca. Nisam ovako govorio o Rogeru Ibanezu nakon Lazija jer su pogreške sastavni dio igre, a njegov stav nikad nije bio problematičan", rekao je Mourinho pa dodao:

"Imati neprofesionalan stav, to nije pošteno prema suigračima i to me razočarava. Imao sam 16 igrača na travnjaku u utakmici protiv Sassuola i svidio mi se stav njih 15. Ovom preostalom sam poručio da takvo što nikad više ne želim vidjeti. U siječnju si mora naći drugi klub."

Novinari su otkrili identitet "izdajnika" i slijedila je navijačka sačekuša

Mourinho nije želio otkriti ime igrača koji ga je razočarao, no Corriere dello Sport napisao je da je u pitanju desni bočni Rick Karsdorp. Nizozemac je u igru ušao u 65. minuti umjesto Zekija Celika. Izgubio je nekoliko posjeda, bio neprecizan u ubacivanjima i loše je odigrao obranu kod gola za izjednačenje.

Karsdorpa (27) je Roma kupila prije pet godina od matičnog mu Feyenoorda uz odštetu od 16 milijuna eura. Nakon što je prije tri godine poslan na posudbu u klub u kojem je ponikao, u ljeto 2020. se vratio u Romu i postao nezamjenjivi desni bek kod Mourinha.

Ipak, sve se promijenilo prije četiri dana, a nakon što se doznalo da je Karsdorp izdajica zbog kojeg Mourinho bjesni, Nizozemcu su ogorčeni navijači Rome noćas napravili sačekušu ispred kuće u kojoj živi u Rimu. Talijanski mediji pišu da nisu fizički napali Karsdorpa kada je došao pred zgradu, ali da su bili neugodni prema njemu. Situacija je eskalirala jer Nizozemac je jutros s obitelji hitno odletio za domovinu na dan kada njegov klub igra protiv Torina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.