Arsenalu veliki udarac pred ključni dvoboj s Dinamom: Wenger ostao bez svog "Ademija"

Foto: Getty Images / Guliver Images

FRANCIS COQUELIN (24) posljednjih godinu dana, nakon što se vratio sa zadnje od posudbi, postao je Arsenalov ključni igrač, upravo onaj tip koji je godinama nedostajao Wengerovoj momčadi punoj umjetnika - vrhunski defenzivni vezni.

Otkako je za vrijeme novogodišnje "boxing day" ludnice zaigrao protiv West Hama, izborio se za status jednog od najboljih razarača sredine terena u Premier League i službeno je postao najbolji presretač lopti i u dvobojima "jedan na jedan" u engleskom prvenstvu, a odličnu formu nastavio je i ove sezone, kada je proglašen Arsenalovim igračem mjeseca za kolovoz.  
 
Njegov doista "meteorski uspon", koji je zaprepastio i Wengera, zaustavljen je za vikend u Arsenalovom porazu (1:2) kod West Broma, gdje je Coquelin već u 14. minuti morao iz igre nakon što je ozlijedio koljeno. Kako su pokazale pretrage, Francuzu slijedi čak četiri mjeseca prisilne pauze jer teško mu je stradao ligament.  

Ovo je veliki udarac za ambicije Topnika u ovoj sezoni i to u najgorem trenutku; kada su konačno nakon gotovo deset godina počeli izgledati kao momčad koja konkurira za engleski naslov i što je sada posebno bitno i aktualno - pred sutrašnji dvoboj Arsenala i Dinama u 5. kolu skupine Lige prvaka, gdje Topnici moraju pobijediti ako žele zadržati male šanse za prolaskom grupe u kojoj do sada imaju samo tri boda, kao i sutrašnji gost Emiratesa, koji je slavio u prvoj utakmici ovih suparnika.
 
Ali, Wenger je prije dva mjeseca na Maksimiru izveo rezervnu momčad, bez mnogih ključnih igrača, pa tako i Coquelina. Dok je to u prvom kolu skupine napravio dobrovoljno, sada je barem što se tiče Coquelina, na isti potez prisiljen ozljedom veznjaka koji mu je posljednjih mjeseci neizostavan na centru uz Santija Cazorlu. 

I tako dolazimo do novih problema za Wengera na sredini terena pred ključni meč s Dinamom: Coquelina dakle nema, a spomenuti Cazorla je očajan u zadnje vrijeme. U derbiju Sjevernog Londona bio je loš, zatim se u porazu kod WBA žalio na vrtoglavicu, nakon čega je promašio penal za povratak u susret i uzimanje barem boda. 
 
Mikel Arteta, koji je na Hawthornsu zamijenio Coquelina, zabio je autogol za poraz, nakon čega se ozlijedio i pitanje je može li igrati protiv Dinama. Sjetimo li se kako je katastrofalno odigrao protiv istog suparnika na Maksimiru, gdje je bio jedan od ključnih ljudi Dinamove pobjede, za klub Mamićevih bilo bi bolje da se Bask oporavi.
 
Mathieu Flamini uskače u prvu momčad protiv Dinama koji će također biti bez dva važna igrača - Ademija i Hodžića. 
 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.