Arsenal poludio za klincem iz Kustošije. Odlazi za šest milijuna eura

Foto: Privatni album

HRVATSKI trećeligaš Kustošija pred novim je velikim transferom. Nakon što je ljetos Barceloni prodala 18-godišnjeg stopera Mikayila Fayea za pet milijuna eura, Kustošija ovih dana finalizira još jedan nevjerojatan transfer za klub koji igra dva razreda ispod SuperSport HNL-a.

Kako doznajemo, Kustošiju će u zimskom prijelaznom roku gotovo sigurno napustiti 16-godišnji Dino Klapija. Za njega je najzainteresiraniji Arsenal, a s Englezima su u utrci i Borussia Dortmund te Leipzig, koji ga vide kao ogroman potencijal u budućnosti.

Kustošija traži šest milijuna eura

Kustošija mladog napadača, koji je ove sezone deset nastupa bio u početnom sastavu prve momčadi, ne namjerava pustiti za manje od šest milijuna eura. Osim toga će klub, koji vodi najuspješniji hrvatski menadžer Andy Bara, tražiti i postotak od budućeg transfera pa je sasvim jasno da će na Klapiji jako dobro zaraditi.

Klapija je u Kustošiju stigao u ožujku ove godine iz New York City FC-ja, koji je u sustavu Manchester City Football Groupa. Već tad je za njega bilo puno interesa, ali je došao u Kustošiju uvjeren da je to najbolje za njegov razvoj.

O interesu Arsenala za njega je ljetos pisao i Daily Mail. Skauti Mikela Artete gledali su ga u nekoliko utakmica i bili su oduševljeni onime što su vidjeli. Već tad su odlučili da će ga pokušati dovesti u ovom prijelaznom roku. U međuvremenu je porastao interes Dortmunda i Leipziga, a samim time i Kustošijina cijena koja je s pet skočila na šest milijuna eura.

Rođen u SAD-u, pratio ga je i Dinamo

Klapija je rođen u SAD-u, a u prosincu prošle godine debitirao je kod Roberta Jarnija u U-17 reprezentaciji nakon što je zbog hrvatskih korijena izvadio hrvatsku putovnicu. Pratio ga je Dinamo, koji ga je prošle zime doveo iz New York City FC-ja, ali se nećkao oko potpisivanja profesionalnog ugovora.

Onda se u priču ubacio Andy Bara, koji je Klapiji i njegovoj obitelji predstavio projekt Kustošije i nagovorio ih da dođu u njegov klub i potpišu ugovor. Klapija je pristao i u lipnju je potpisao ugovor s Kustošijom te odmah počeo trenirati sa seniorima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.