NBA

Antetokounmpo: Nisam najbolji na svijetu, a europska košarka je puno teža od NBA-a

Foto: FIBA

GIANNIS ANTETOKOUNMPO u NBA ligi osvojio je šampionski prsten, dvije titule MVP-ja i jednu MVP-ja finala, ali s grčkom reprezentacijom nikada nije ostvario nikakav zapaženi uspjeh, pa tako ni na ovogodišnjem Eurobasketu na kojem su ispali u četvrtfinalu od Njemačke.

Jedan od glavnih razloga za to je taj što mu međunarodna košarka odgovara puno manje, od manjeg terena do pravila koja dopuštaju obrambenim igračima zadržavanje u reketu, što otežava prodore i igru jedan na jedan te ga udaljuje od reketa u kojem je najubojitiji. O tome je Greek Freak govorio na Media Dayu u Milwaukee Bucksima nakon povratka u Ameriku.

Giannis: Kad se vratim u NBA, teren mi djeluje ogroman, mogu što hoću

"Kao prvo, igra u Europi puno je teža nego u NBA-u, bez da se itko uvrijedi. Razina talenta je u NBA-u puno viša, ali prostor je drukčiji, ovdje imaš puno više linija kretanja, više prostora za kreiranje, a tamo je puno intenzivnije, mogu te braniti presingom po cijelom terenu, udvajati, igra se fizikalnije", objašnjavao je Giannis nakon pitanja kako ga je iskustvo s Eurobasketa učinilo boljim igračem.

"Igranje u reprezentaciji mi je najbolja fizička priprema za sezonu, ali pomaže mi zato što nakon igranja u tako skučenim uvjetima ovdje imam toliko prostora da kreiram za sebe i suigrače. Kad sam se zadnji put vratio s SP-a u Kini, teren mi je djelovao ogroman i mogao sam raditi što god poželim", rekao je Antetokounmpo.

Slično je govorio i Luka Dončić nakon prvih iskustava u NBA ligi, što je u američkoj javnosti popraćeno sa zgražanjem jer je u ondašnjem nedostatku boljeg znanja engleskog jednostavno rekao da mu je u NBA-u puno lakše zabijati nego u Europi.

Epitet najboljeg na svijetu prepustio Curryju jer je "zadnji ostao na nogama"

Na Media Dayu Giannis je prokomentirao i ESPN-ovu rang-listu najboljih košarkaša svijeta na kojoj je na prvom mjestu. Nije se složio s izborom i to je jednostavno objasnio:

"Najbolji igrač na svijetu je onaj koji posljednji ostane na nogama, koji odvede svoju momčad do finala, do ciljne linije i pomogne joj da pobijedi. Kad smo osvojili naslov, onda da, zaista sam se osjećao kao najbolji na svijetu, ali sada ne. Za mene je pobjednik najbolji. Zato je najbolji na svijetu za mene Stephen Curry."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.