HRVATSKA REPREZENTACIJA

ANKETA Tko je bio najbolji igrač Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nakon što je u posljednjem kolu kvalifikacija kod kuće pobijedila Rusiju autogolom Kudrjašova (81'), a ovo su igrači koji su najviše oduševili u ovim kvalifikacijama.

Prije nego što krenemo nabrajati imena koja se nalaze na našoj listi najboljih hrvatskih igrača u ovim kvalifikacijama, bitno je napomenuti da bi se na njoj vjerojatno našli Borna Sosa i Joško Gvardiol da su imali više nastupa, ali Sosa je nastupio u pet utakmica, a Gvardiol u četiri.

Ivan Perišić, Mario Pašalić i Nikola Vlašić su jedina tri igrača koja je izbornik Zlatko Dalić koristio u svim susretima ovih kvalifikacija, a na listu od pet igrača uvrstili smo Perišića i Pašalića.

Sosa i Gvardiol ostavili pozitivan dojam, ali nisu mnogo igrali

Nogometaš Intera je zabio tri gola i podijelio dvije asistencije, dok je Pašalić u 10 nastupa postigao također tri gola, pri čemu je upisao jednu asistenciju, a posebno se pamti njegov gol za pobjedu protiv Cipra, kada je Hrvatska kao domaćin pobijedila 1:0.

Modrić je također našao svoje ime na listi najboljih. On je zbog ozljede propustio tri utakmice u ovom ciklusu, ali je svejedno imao zapažen učinak, s tri gola i dvije asistencije u sedam nastupa. 

Kovačić preuzeo ulogu glavnog kreatora kada je Modrić bio ozlijeđen

Mateo Kovačić nije upisao gol ni asistenciju u ovim kvalifikacijama, ali je zaslužio svoje mjesto u društvu najboljih. Odigrao je sedam utakmica, a najzapaženije izvedbe imao je protiv Rusije, Slovačke i Slovenije u rujnu, kada je Modrić bio odsutan.

Marcelo Brozović je odigrao devet utakmica u kvalifikacijama i njegova forma je bila stabilna. Presudnu ulogu odigrao je u gostima protiv Slovačke, kada je zabio jedini gol na utakmici, za vrijedna tri boda.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.