euro 2020

ANKETA Igrač Švedske je Ukrajincu skoro slomio nogu. Je li opravdano dobio crveni?

Foto: Reuters

UKRAJINA je jučer u Glasgowu pobijedila Švedsku 2:1 i plasirala se u četvrtfinale Eura.

Ukrajina je povela u 27. minuti golom Zinčenka, a Švedska izjednačila u 43. preko Forsberga. Utakmica je otišla u produžetak u kojemu je Danielson u 98. minuti dobio izravni crveni karton, a Dovbik u 121. zabio za prolazak Ukrajine.

Švedski igrač je isključen nakon intervencije VAR-a zbog udaranja Artema Besedina. Danielson je išao na loptu odozdo i izbio ju je, ali je potom otvorenim đonom ušao u koljeno ukrajinskom igraču. Besedinu samo slučajno nije pukla noga, ali je udarac bio toliko jak da je morao izaći iz igre.

Danielson je prvo dobio žuti karton, ali je VAR pozvao suca Danielea Orsata da pregleda snimku. Na usporenoj snimci jasno se vidi da je Danielson prvo udario loptu, više nije mogao zaustaviti kretnju i naletio je na Besedinovu nogu. Kad je to vidio, Orsato mu je pokazao crveni karton.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ START DANIELSONA

Na društvenim mrežama se povela rasprava je li Danielson trebao biti isključen. Legendarni engleski nogometaš Gary Lineker odluku je nazvao smiješnom.

"To nije crveni karton. Igrač Švedske je prvi išao na loptu i imao je pravo udariti. Usporena snimka je jedan nenamjerni start učinila puno gorim. Smiješno. Kad udariš loptu, praktički je nemoguće zaustaviti nogu. Samo zato što je netko ozlijeđen jer ga je protivnik slučajno zahvatio nakon što je igrao loptom to nije prekršaj, a kamoli crveni karton", napisao je Lineker na Twitteru.

S njim su se složili još neki komentatori, a mi vas pitamo:

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.