Anđela Mužinić zlatna na Parastolnoteniskom prvenstvu Slovenije

Foto: Screenshot

ANĐELA MUŽINIĆ osvojila je zlatnu medalju na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Slovenije u Laškom. Hrvatska paraolimpijka je do zlata došla pobijedivši u finalu Korejku Lee Mi Gyu 3:1, a prije toga u polufinalu je svladala svjetsku prvakinju Kineskinju Xue Juan 3:2.

"Ovo je za mene jako uspješan turnir jer po broju sportaša i zemalja svakako ga možemo svrstati u neslužbeno prvenstvo svijeta. Odigrala sam dosta mečeva, a najvažnije je što sam imala dosta mečeva s Korejkama i Kineskinjama koje svakako spadaju u najjaču svjetsku konkurenciju. Iako sam u grupi zabilježila prvi poraz, u nastavku turnira sam doista odlično odigrala", kazala je Mužinić.

Mladu Splićanku sada očekuje nastup u ekipnoj konkurenciji s Helenom Dretar Karić, s kojom je na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojila srebro.

"Cilj nam je ući u polufinale i tada se boriti za samo finale", kazala je Anđela dodavši: "Ove sezone mi je cilj zauzeti četvrto mjesto na svjetskoj rang-listi. Mislim da sam na dobrom putu jer naporno radimo i nakon Slovenije ćemo pojačati rad na segmentima igre u kojima svakako trebam napredovati. Vjerujem da ćemo na kraju godine ostvariti sve svoje sportske ciljeve na putu za POI koje su iduće godine u Tokiju", poručila je Mužinić.

Na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Slovenije nastupa 448 stolnotenisačica i stolnotenisača iz 46 zemalja, a hrvatske boje brani deset stolnotenisačica i stolnotenisača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.