Analitičar: Dončić pije i deblja se. Zato su se Lakersi oštro postavili u pregovorima

Foto: Profimedia

ŠOKANTNA blockbuster razmjena, kojom je u noći sa subote na nedjelju Luka Dončić prešao u Los Angeles Lakerse, a Anthony Davis u Dallas Maverickse, još dugo će biti glavna tema NBA lige. U sklopu senzacionalnog tradea uz Dončića su u Lakerse otišli Maxi Kleber i Markieff Morris, a u Dallas Max Christie i izbor prve runde drafta 2029. godine. U razmjenu je uključena i Utah Jazz, koja je dobila Jalena Hood-Schifina iz Lakersa te dva izbora druge runde ovogodišnjeg drafta.

Zašto je Dallas za Dončića dobio tek jedan pik?

No, početni šok se slegnuo te NBA insajderi objašnjavaju kako je to jedan od najboljih košarkaša lige, k tome u najboljim godinama (25) razmijenjen za 31-godišnjaka i samo jedan budući izbor na draftu. Dallas je napravio upravo to. Lakersima je ustupio Dončića, a zauzvrat uzeo Anthonyja Davisa.

Vrhunskog centra, ali zloglasnog po ozljedama koje su mu obilježile karijeru. Posao su u potpunoj tajnosti ekspresno odradili generalni menadžeri. Nico Harrison iz Mavsa, koji se riješio franšiznog igrača, i Rob Pelinka iz Lakersa, koji je, čini se, prošao jako dobro ovom razmjenom. 

Insajder: Dallas nije mogao tražiti više za Dončića jer je on preveliki rizik

Dojam košarkaške javnosti je da je Dallas, kada se već išao riješiti superstara, mogao dobiti više za njega, kako kvalitetnih igrača tako i pikova na draftu. Kirk Goldsberry, NBA analitičar Ringera i bivši potpredsjednik San Antonio Spursa, u podcastu kod Billa Simmonsa dao je insajderski uvid zašto nije bilo tako.

"Lakersi su za Dončića trebali dati rookieja Daltona Knechta i još pikova prve runde, ali Pelinka je uvjerio Harrisona da je Luka preveliki rizik da bi za njega dali toliko toga. Zato što pije i ima problema s težinom."

Poznato je kako je Dončić veliki hedonist i bonvivan te da se prije svake sezone vraćao u Dallas sa 120 kilograma. Čini se kako su ti razlozi presudili da ga Dallas zamijeni za Davisa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.