Ana Jelušić u suzama odlazi iz skijanja: Najteža odluka u životu, još ne mislim da je ovo kraj

ANA JELUŠIĆ u hotelu Westin javno je izrekla tešku odluku, preciznije, nazvala ju je najtežom u životu. Odlučila je pauzirati sljedeću sezonu zbog problema s astmom. Naša skijašica u suzama je razgovarala s novinarima;

"Neću skijati godinu dana, takva je moja odluka. Posvetit ću se liječenju astme, pokušati riješiti probleme koje imam i pokušati se vratiti. Ovo mi je najteža odluka u karijeri, ma slobodno mogu reći i u životu, jer moj život je skijanje. Odlučila sam jednu sezonu biti na čekanju..."

Rekla je potom ono što već dugo visi u zraku: "Da, postoji mogućnost i da se ne vratim skijanju, ali o tome još uvijek ne mogu niti želim razmišljati."

S problemima s disanjem bori se deset godina i jasno je da oni pomiješani sa strahom na stazi utječu na Anine rezultate. Isto tako, poznato je da je astma neizlječiva, koliko god volje Ana iskazala da je pobijedi.

Skijanje bez ozbiljne predstavnice

25-godišnja Riječanka već dugo se bori s vremenom. Nekad četvrta slalomašica u utrci za mali globus (2007.) posljednji je plasman među deset najboljih u Svjetskom kupu upisala još 2009. godine u austrijskom Leinzu (6. mjesto), a posljednje postolje, jedno od dva u karijeri, ostvarila je na kanadskom skijalištu Panorama, iste godine (2007.), kada je završila druga na Snježnoj kraljici, iza Marlies Schild.

Nakon četiri uzastopne sezone među 15 najboljih Jelušić je prošlu sezonu završila na 25. mjestu u poretku slaloma, što je ubrzalo njezinu odluku, ali i pomoglo Sofiji Novoselić da se vrati u reprezentaciju, nakon što je na Snježnoj kraljici ostvarila prve bodove u Svjetskom kupu. Žensko skijanje ipak je ostalo bez ozbiljne predstavnice, nakon što je proteklih godina od teškog izazova odustala i Nika Fleiss.

Neću biti pasivna; završit ću faks i baviti se sportom

"Ma vraćaju se sportaši nakon teških ozljeda, nakon poroda i drugih stvari, pa zašto se onda i ja ne bih vratila", ponudila je optimizam, kao što je činila i na stazama Svjetskog kupa.

"Stanku ću također iskoristiti za završetak studija na Poslovnoj akademiji u Rijeci, do kraja imam još pet ispita. Otputovat ću i u SAD i sresti se s ekipom sa svog bivšeg faksa. Ni slučajno neću biti pasivna, bavit ću se sportom, laganijim tjelesnim aktivnostima, ali ću dakako paziti da ne provociram napadaj astme kakav sam imala tijekom sezone", dodala je Ana, iza koje je čvrsto stao i Hrvatski skijaški savez. Njen trener Zoran Sobol najavio je da će i on pauzirati zajedno sa svojom štićenicom...

"Stavit ću se na raspolaganje Savezu ako se Ana ne vrati za godinu dana", rekao je Sobol.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.