tenis

Amerikanka napala Federera, Nadala i Serenu: Bogati ste, zašto šutite o kolegici?

Foto: Guliver

SHUAI PENG (35), kineska tenisačica, prije dva tjedna je optužila vicepremijera Kine da ju je silovao, a prije šest dana je nestala. 

Podsjećamo, na popularnoj kineskoj društvenoj mreži objavila je da ju je silovao Zhang Gaoli, jedan od najmoćnijih kineskih ljudi, dok je njegova žena držala stražu. 

Slučaj nestale kineske tenisačice Peng Shuai dobio je novi zaplet nakon što je China Global Television Network objavio pismo u kojem tenisačica javlja da je s njom sve u redu i da se odmara.

Cijela priča postala je još čudnija objavom tog pisma, istraga je u tijeku, a Novak Đoković je jučer iz Torina dao svoj komentar o slučaju nestale tenisačice.

''Nemam puno informacija o tom događaju. Prošli tjedan sam pročitao što se dogodilo i, iskreno, šokantno je da se ona i dalje vodi kao nestala. Viđao sam je često na Touru prethodnih godina i jedino što mogu reći je da se nadam da je sve ok. Sve je to užasno. Ne mogu ni zamisliti kako se osjeća njena obitelj dok ne znaju gdje se nalazi'', kazao je prvi igrač svijeta.

Danas se oglasila i Jamie Hampton, bivša američka tenisačica, koja je u srpnju 2013. godine držala 24. mjesto WTA ljestvice.

''Federeru, Nadalu, Serena, molim vas oglasite se o slučaju Shuai Peng. S obzirom na ono što se dogodilo i što se događa, ako ne možete stati u zaštitu i progovoriti o slučaju kolegice i Grand Slam šampionke, jeste li zaista lideri, jeste li zaista glavni u ovom sportu? Već ste veoma bogati, recite nešto", napisala je Hampton.

Kineskinja je bila najbolja tenisačica svijeta u parovima, osvajačica Wimbledona 2013. i Roland Garrosa 2014. Najbolji renking u pojedinačnoj konkurenciji bilo joj je 14. mjesto, a trenutno je 191. igračica svijeta.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.