koronavirus u sportu

Amerikanci će usred pandemije pustiti 135.000 navijača na tribine na event godine

Foto: Guliver Image

LOKALNE vlasti u američkoj saveznoj državi Indiani odobrile su puštanje 135.000 gledatelja na tribine na legendarnoj utrci Indy 500 koja će se održati u Indianapolisu 30. svibnja.

Prošlogodišnja utrka bila je prebačena za kolovoz pa onda održana bez gledatelja, a ove će je godine navijači moći uživo pratiti, što će biti događaj s najviše gledatelja od izbijanja pandemije u svijetu.

Ured za javno zdravstvo okruga Marion odobrilo je plan prema kojemu se u prodaju pustilo 50 posto kapaciteta Indianapolis Motor Speedwaya. Svi posjetitelji će morati nositi maske, na ulazu će im se izmjeriti temperatura, a oko staze bit će postavljeni punktovi za cijepljenje kako bi se dodatno ohrabrilo stanovnike da prime cjepivo.

Vlasti u Indiani smatraju da će do utrke gotovo 60 posto stanovništva biti cijepljeno te da nema opasnosti od širenja koronavirusa među gledateljima. Stopa pozitivnih slučajeva u Indiani je zadnjih tjedana 5.1 posto, koliko iznosi i stopa na nivou čitavog SAD-a. 

Rekord po broju gledatelja na nekom sportskom događaju nakon pandemije zasad drži utakmica između kriket reprezentacija Indije i Engleske koju je 14. ožujka ove godine u Ahmedabadu gledalo 66.000 ljudi. 

Kriket utakmicu u Melbourneu između Collingwooda i Carltona je 25. ožujka gledalo 51.732 ljudi, a u SAD-u je najgledanija utakmica bila ona sveučilišnog footballa u Alabami na kojoj je bilo 47.000 navijača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.