Američki izbornik nakon loše utakmice: Svatko nas može pobijediti

Foto: EPA

KOŠARKAŠKA reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država pobijedila je u prijateljskoj utakmici Južni Sudan rezultatom 101:100. Amerikanci su na poluvremenu gubili 14 razlike, no vratili su se u igru nakon odlične treće četvrtine. No Južni Sudan je vodio osam sekundi prije kraja 100:99, dok LeBron James nije zabio za pobjedu SAD-a.

"Bio bi to drugi najveći šok u povijesti košarke", navodi se u izvještaju službene stranice NBA lige. "Prvi je da se Južni Sudan uopće natječe na Olimpijskim igrama te da momčad puna ratnih izbjeglica uopće igra protiv Sjedinjenih Američkih Država". Građanski rat u Sudanu započeo je prošle godine i u njemu je dosad stradalo više od sedam tisuća ljudi.

Kerr: Dobro je da smo sad osjetili nesigurnost

"Gledajte, cijela momčad je bila posramljena na poluvremenu. LeBron James nije bio zadovoljan kad sam ga ostavio na klupi u trećoj četvrtini. Gledao sam u njega i vidio da je nervozan i da želi što prije ući. Kraj je za nas bio dobar. Podsjetila nas je ova momčad da naši protivnici uvijek igraju najveću utakmicu svog života.

Ovo je prva utakmica u kojoj smo sumnjali u ishod. Dobro je da smo sad to osjetili. Osjetit ćemo ponovo. Dobro je imati izazov. Ako ne igramo na pravi način i fokusirano, svatko nas može pobijediti. Ali ako ubacimo u pravu brzinu možemo pregaziti druge. Ako ne damo sve od sebe, možemo izgubiti", rekao je nakon utakmice američki izbornik Steve Kerr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.