OI TOKIO

Američke štafete uvjerljivo osvojile zlata u Tokiju

Foto: USA TODAY USPW/Reuters

AMERIČKE štafete na 4x400 metara osvojile su naslove olimpijskih pobjednika u Tokiju.

U muškoj konkurenciji SAD je do zlata stigao u sastavu Michael Cherry, Michael Norman, Bryce Deadmon i Rai Benjamin, koji su ciljem prošli u vremenu 2:55.70 minuta, 1.48 sekundi ispred srebrnih Nizozemaca Liemarvina Bonevacije, Terrencea Agarda, Tonyja van Diepena i Ramseya Angele, odnosno 1.57 sekundi ispred brončanih Bocvanaca Isaaca Makwale, Babolokija Thebe, Zibanea Ngozija i Bayape Ndorija, koji su psotavili novi afrički rekord.

Kod atletičarki su Amerikanke u sastavu Sydney Mclaughlin, Allyson Felix, Dalilah Muhammad i Athing Mu dominirale utrkom i ciljem prošle u vremenu 3:16.85 minuta, za svoje sedmo uzastopno olimpijsko zlato u ovoj disciplini. Legendarna Felix (35) bila je u sastavu četiri od tih sedam štafeta, a u subotu je osvojila svoju 11. olimpijsku medalju, sedmu zlatnu. Uz ovo zlato iz Tokija će ponijeti i broncu s utrke na 400 metara.

Srebro su osvojile Poljakinje Natalia Kaczmarek, Iga Baumgart-Witan, Malgorzata Holub-Kowalik i Justyna Swiety-Ersetic, s novim nacionalnim rekordom od 3:20.53, dok su do bronce stigle Jamajčanke Roneisha McGregor, Janieve Russell, Shericka Jackson i Candice McLeod s 3:21.24.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.