Američka krstarica Azevedo torpedirao Beograđane: Atmosfera je bila bolesno dobra!

JUG JE nakon Mladosti drugi hrvatski predstavnik na Final fouru vaterpolske Eurolige. Potpuno zasluženo Dubrovčani će se boriti za još jedan naslov najbolje momčadi u Europi.

Paklena atmosfera u Gružu koju su priredili navijači Juga nosila je dubrovačku momčad do velike pobjede od četiri razlike protiv odličnog Partizana i plasmana na Final four vaterpolske Eurolige. Jugaši su igrali odlično te zasluženo slave još jedan plasman na završni turnir, na kojem su, favoriti za naslov.

"Mi se nismo bojali Partizana i njihovih dva razlike iz Beograda. Samo smo mislili na to kako ćemo mi odigrati. Srećom, odigrali smo odlično. Zahvaljujem se publici koja nas je nosila i njima poklanjam ovu pobjedu", rekao je Paulo Obradović, a prenosi dubrovniknet.

Nikša Dobud je zabio posljednji 11 pogodak za Jug nakon kojeg je bilo jasno tko je putnik na završni turnir u Rijeku.

"Pogledajte ove tribine, nemam što drugo reći. Presretan sam i zahvaljujem se svima što su nas došli bodriti".

Najbolji pojedinac kod Juga svakako je bio Amerikanac Tony Azevedo koji je sa svoja tri pogotka doprinio slavlju nakon pobjede protiv Partizana.

"Rekao sam i prije utakmice: bio sam na tri Olimpijade, odigrao bezbroj utakmica, ali ovakvu atmosferu nisam nikada doživio. Toliko emocija u navijanju... Ovo je sigurno jedna od najvećih utakmica koje sam odigrao".

U Rijeci će biti teško

Američki reprezentativac očekuje tešku borbu na Final fouru u Rijeci.

"Mislim da kad igramo kako znamo nema bolje momčadi od nas. Put je još dugačak. Imamo finale domaćeg prvenstva i Recco u polufinalu Final Foura. Bit će teško".

Naravno, jedan od najzaslužnijih za veliku pobjedu je i trener Elvis Fatović bez kojeg Jug ne bi igrao ovako dobro i motivirano kako igra.
 
"Partizan je stvarno izvrsna ekipa. Čak ni kod četiri razlike za nas, ni kada su ostali bez Filipovića kojeg smo i htjeli izbaciti nisam očekivao laganu završnicu, a tako je i bilo. No mi smo bili pravi kada je najviše trebalo. Korigirali smo neke stvari, iako je i danas bilo grešaka. Naravno da utakmicu s ovakvim emocijama ne možeš odigrati savršeno. Ali moram reći: možemo mi slaviti večeras, no ako ne osvojimo bar jedan od dva trofeja za koje se borimo ovo će sve biti uzalud", zaključio je trener Jugaša Elvis Fatović.

M.Š.
Foto: Admir Buljubašić (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.