PREMIJER LIGA BIH

Amar Osim: Tuzlin golman je malo buckast pa ga lopta lakše pogodi

Screenshot: SportSport.ba

NOGOMETAŠI Željezničara pobijedili su jučer na Grbavici Tuzla City sa 1:0 u susretu 22. kola Premijer lige BiH. Utakmicu je po njenom završetku komentirao trener Željezničara Amar Osim i nasmijao izjavom o svom vrataru. 

"Teška utakmica protiv rivala koji se s 11 igrača dobro držao svog plana. Imali su nesreću jer su ostali s 10 igrača i odmah primili gol, to je okrenulo utakmicu. Do tada su bili mirni i mogli su čekati jer su nas malo i uspavali. Kasnije su došli u situaciju da gube i imaju igrača manje. Pokušali su nastaviti igrati organizirano, ali nisu mogli", rekao je Osim čije riječi prenosi SportSport.ba pa dodao: 

"Mi smo imali pet ili šest velikih šansi. Na kraju smo došli u situaciju da su oni imali tu neku spornu situaciju u šesnaestercu. Nismo smjeli doći do toga na 1:0. Smiješ to na 5:0", dodao je. 

Nakon toga se Osim osvrnuo na neke pogreške u njegovoj momčadi koja usprkos brojnim prilikama nije uspio zabiti više od jednog pogotka. 

"Mi smo u nekim situacijama amaterski reagirali. Igrači su plaćeni da daju golove. Na ovakvom terenu ti promašaji su ili neozbiljnost ili jednostavno ne znaš. Ako ne znaš, onda ćemo vidjeti što ćemo napraviti. Imali smo pet ili šest prilika, ali nismo mogli dati gol. OK, golman je malo i buckast pa ga lopta lakše i pogodi, ali to se ne smije događati", zaključio je Osim. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.