Alžirac objavom izazvao skandal: Nisam htio šokirati ljude, ispričavam se

Foto: EPA

BRANIČ francuskog prvoligaša Nice Alžirac Youcef Atal (27) izazvao je val kritika u Francuskoj nakon što je na društvenim mrežama objavio, a zatim i obrisao antisemitski video. Atal je u subotu na društvenim mrežama objavio video islamskog propovjednika koji se poziva na "crni dan za Židove", a nekoliko sati kasnije ga je obrisao. U nedjelju se alžirski branič ispričao.

"Svjestan sam da je moja objava šokirala neke ljude, što mi nije bila namjera, i ispričavam se zbog toga", napisao je Atal i dodao da "oštro osuđuje sve oblike nasilja, bilo gdje u svijetu". Klub iz Nice još nije službeno reagirao, dok je Francuski nogometni savez (FFF) osudio njegov potez najavivši istragu.

"Pozivi na nasilje koje prenosi igrač Nice Youcef Atal u suprotnosti su s etikom našeg sporta i vrijednostima koje nogomet neumorno brani. FFF ih najoštrije osuđuje. Govor mržnje neće biti dopušten", stoji u priopćenju predsjednika FFF-a Philippea Dialla. Slučaj je preuzeo Etički odbor FFF-a.

Oglasio se i gradonačelnik Nice Christian Estrosi. "Očekujem da se Youcef Atal, ako je dopustio da ga se iskorištava, ispriča i osudi teroriste Hamasa", poručio je Estrosi.

Atalov drugi skandal

Ovo nije prvi put da se Atal morao ispričati. U studenom 2020. je "lajkao" objavu MMA prvaka Khabiba Nurmagomedova koji je poslao oštru poruku francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu, koji je ranije izjavio da se "islam nalazi u krizi".

"Neka ti Svemogući unakazi lice i svima koji, pod sloganom slobode govora, vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimanskih vjernika", napisao je tada Nurmagomedov, a Atal lajkao njegov post. Sve se to dogodilo nekoliko tjedana nakon što je troje ljudi ubijeno u napadu nožem u katedrali Notre-Dame u Nici.

"Duboko sam dirnut posljednjim napadom u Nici. Ja sam musliman i protiv sam terorizma", napisao je alžirski internacionalac, navodeći da je "lajkao objava Nurmagomedova, jer je "obožavatelj ovog sportaša".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.