Alkoholizirani Hajdukov Ukrajinac zabio se u autobus - čeka ga najteža sankcija!

Foto: Hajduk.hr

 HAJDUKOV prvotimac Artem Radčenko zabio se rano jutros u Prometov autobus u središtu Splita te završio u bolnici. Nesreća je prošla bez težih posljedica, nakon pregleda pušten je iz bolnice oko 13 sati.

Hajdukovci su jutros posjetili Radčenka u bolnici. Nisu bili spremni otkriti što im je sve kazao oko prometne nesreće, a ni očekivanu sankciju za Ukrajinca koji u ovoj sezoni nije upisao nijedan nastup te je u bijelom dresu odigrao tek 158 minuta. Nije, kako doznajemo, bilo planirano da zaigra večeras protiv Istre. 

Najteža sankcija za Ukrajinca

Iza 14 sati Hajduk se oglasio sljedećim priopćenjem.

"Sretni smo što se nikome ništa nije ozbiljnije dogodilo, ali istovremeno i najžešće osuđujemo, blago rečeno, neodgovorno ponašanje krivca ove prometne nesreće. Klub će bez ikakve milosti najoštrije reagirati prema disciplinskom pravilniku. Nulta nam je tolerancija za takve radnje i Artema čeka najteža moguća disciplinska mjera. Neće biti mjesta za pregovaranje i oproste. Apeliramo na sve vozače na odgovorno ponašanje, svi moramo imati na umu da sudjelovanjem u prometu ne smijemo ugrožavati ostale sudionike."

Policija: Utvrđujemo okolnosti

Splitska policija o nesreći nije izvijestila u svom redovnom dnevnom biltenu. Na upit novinara oglasili su se šturim priopćenjem.

"Prometna nesreća se dogodila na križanju Ulice Slobode i Domovinskog rata oko 6.30 sati ujutro, gdje je došlo do sudara osobnog automobila i autobusa. Vozač automobila i putnik u autobusu zadobili su ozljede i pruža im se liječnička pomoć. Policija utvrđuje sve okolnosti pod kojima je došlo do nesreće", stoji u priopćenju policije.

Zabio se u motor velikog autobusa i izvukao bez ozljeda!

Kako doznajemo, Radčenko se alkoholiziran jutros sjurio bijelim Polom iznajmljenim u rent-a-caru niz Ulicu Slobode. Na križanju sa ulicama Domovinskog rata i Hrvatske mornarice stajala je Prometova "37-ica" za Trogir. Vozač je zaustavio zglobni autobus kako bi propustio pješake. Radčenko se pokušao zaustaviti, no nije uspio, pri velikoj brzini zabio se u stražnji dio Prometovog autobusa.

Polo je potpuno uništen, ali Radčenko se, srećom, izvukao bez težih ozljeda! Prebačen je u splitsku bolnicu, poslan je na preglede. Prema posljednjim informacijama, nije slomio nijednu kost unatoč silovitom srazu sa motorom velikog zglobnog autobusa dugog 17 metara. Upravo zbog dimenzija autobusa u Prometu se čude kako Radčenko nije na vrijeme primijetio toliku prepreku na križanju. A autobus je stajao neko vrijeme kako bi propustio pješake. Mediji od rana jutra špekuliraju sa vrlo visokom koncentracijom alkohola od čak 3,3 promila! U policiji ovu informaciju službeno nisu potvrdili.

Radčenka su nakon nesreće otpremili u bolnicu, a ni Prometov autobus nije mogao nastaviti putovanje jer mu je u sudaru uništen hladnjak. Splitski vatrogasci bili su također na mjestu nesreće. Lim nisu rezali, ali su uklonili akumulator.

Tko ga je doveo?

Hajdukovim navijačima ni danas nije jasno čijom preporukom i prema kojim nogometnim kriterijima je u najveći splitski simbol pristigao Artem Radčenko.

Ukrajinac već više od godinu dana ne može pronaći mjesto u Hajdukovoj momčadi, dok su Hajdukovi kondicijski treneri već više puta isticali igračevo loše fizičko stanje. Osim što ne ostavlja dobar dojam na terenu, 21-godišnji bivši igrač Metalista van terena ponaša se u stilu starijeg kolege Artema Milevskog, koji je zbog sličnih problema iz kluba lani potjeran.

Strogom treneru Pušniku ova se informacija sigurno neće svidjeti tako da budućnost mladog Ukrajinca u Splitu nije previše obećavajuća.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.