Ali Daei: Odbio sam ići u Katar. Ostajem s časnim Irancima u ovim teškim vremenima

Foto: EPA

LEGENDARNI iranski nogometaš Ali Daei (53) javio se na Instagramu nakon što je počela kružiti informacija da je osuđen na smrt zbog sudjelovanja u prosvjedima zbog smrti Mahse Amini, 22-godišnje Kurdkinje koja je bila uhićena poslije navodnog kršenja pravila odijevanja u zemlji. Daei to nije prokomentirao, nego je uputio poruku podrške Irancima i otkrio da je odbio FIFA-in poziv da ide u Katar.

"Pozdrav mojim dragim i časnim sunarodnjacima. U ovim danima kada se većina nas ne osjeća dobro, odbio sam službeni poziv FIFA-e i nogometnog saveza Katara da sa suprugom i kćerima prisustvujem Svjetskom prvenstvu, kako bih ostao s vama u domovini. Volio bih izraziti sućut svim obiteljima koje su ovih dana izgubile svoje najmilije. Nadam se svijetlim danima za Iran i Irance. Ali Daei", napisao je na perzijskom uz sliku sebe u reprezentativnom dresu.

Javio mu se Seedorf

U komentarima su mu brojni ljudi izrazili podršku, među kojima i Clarence Seedorf. "Ti si pravi duhovni vođa za svoje ljude, prijatelju moj. Divim se tvojoj hrabrosti, ljubaznosti i liderstvu. Želim da se mir postigne što je prije moguće. Šaljem puno ljubavi za tebe, tvoju obitelj i svu braću i sestre u Iranu", napisao je Nizozemac, koji je početkom godine prešao na islam.

Daei je bio jedan od prvih iranskih igrača koji su se natjecali u europskima ligama, a igrao je za njemačke klubove Arminiju Bielefeld, Bayern München i Herthu Berlin. U reprezentaciji je odigrao 149 susreta te postigao rekordnih 109 golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.