Alen Babić dogovorio novi meč. Na Uskrs će se boriti na velikoj priredbi

Foto: Profimedia

HRVATSKI boksač Alen Babić (33) na Uskrs, 31. ožujka, borit će se protiv Britanca Stevea Robinsona (33) u londonskoj O2 Areni. Babić i Robinson bit će dio uvodnog programa priredbe Bad Blood koju će u meču za britansku i Commonwealth teškašku titulu predvoditi Fabio Wardley i Frazer Clarke.

Robinson, koji u karijeri ima šest pobjeda i dva poraza, nosi nadimak Drago zbog fizičke sličnosti s fiktivnim likom Ivana Drage iz četvrtog dijela filmskog serijala o boksaču Rockyju. Robinson trenutno trenira s jednim od najboljih boksača svijeta, ukrajinskim teškašem Oleksandrom Usikom.

Babić najavljivao "najteži meč na svijetu"

Podsjetimo, Babić je poražen u svom posljednjem meču u travnju 2023. godine od Poljaka Lukasza Rozanskog, što mu je bio prvi poraz u dosadašnjih 12 borbi, u kojima je zabilježio i deset pobjeda nokautom.

U borbi za WBC pojas bridger kategorije nokautiran je već nakon 50 sekundi. Nakon toga je došlo do prekida suradnje s trenerom. Babić se potom javno pokušao vratiti Lenardu Pijetraju, koji to nije prihvatio.

Krajem siječnja izjavio da je "prihvatio najteži meč na svijetu". Potom je u HRT-ovoj radijskoj emisiji Sport i glazba rekao da je želio otkriti "udarnu vijest", ali su ga "savjetovali da to ne kaže". U konačnici, čini se da je ta velika vijest upravo borba s Robinsonom.

"Jedna novost je da ubuduće neću boksati za Eddieja Hearna nego za drugog promotora, Franka Warrena. Uskoro putujem u Irsku, gdje ću odraditi svoj kamp. Našao sam novog trenera koji surađuje s Dillianom Whyteom, ne želim trenirati nigdje drugdje nego tamo", poručio je Babić krajem siječnja. Novi trener mu je Irac Paschal Collins.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.