Alcaraz sredio Medvedeva i čeka protivnika u finalu Wimbledona

Foto: EPA-EFE

CARLOS ALCARAZ plasirao se u finale Wimbledona nakon što je u polufinalu pobijedio Danila Medvedeva 6:7, 6:3, 6:4, 6:4. Medvedev je odigrao odličan prvi set, ali to je bilo sve što je uspio napraviti jer mu treći tenisač svijeta više nije dopustio previše šansi.

Medvedev je vodio 5:2 u prvom setu, ali se Alcaraz uspio dovući do tie-breaka, no Rus je ipak dobio tie-break 7:1. Španjolac je bez ikakvih problema dobio sljedeća dva seta, napravio je brejk na početku četvrtog seta, ali ga je Medvedev vratio. No, to je bilo sve. Alcaraz je napravio brejk za 4:3 i zadržao ga rutinski.

Alcaraz čeka Đokovića ili Musettija

Za 21-godišnjeg Alcaraza ovo je četvrto finala na Grand Slam turnirima, a u dosadašnja tri je izašao kao pobjednik: na US Openu 2022., Wimbledonu 2023. i Roland Garrosu ove godine.

Njegov suparnik u finalu može biti 37-godišnji Novak Đoković (ATP - 2.), kojega je prošle godine pobijedio za svoj prvi trijumf na wimbledonskoj travi, ili 22-godišnji debitant u polufinalu na Grand Slam turniru Lorenzo Musetti (ATP - 25.), koji će pokušati postati treći talijanski tenisač koji će Đokovića svladao na jednom od četiri najveća turnira na svijetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.