Aktualna olimpijska prvakinja zbog bolesti završava karijeru u 20. godini

Foto: EPA

AKTUALNA svjetska i olimpijska prvakinja u umjetničkom klizanju, 19-godišnja Ruskinja Ana Ščerbakova prisiljena je završiti karijeru zbog ozbiljnog oboljenja. Moskovljanka je ovog ljeta otkrila da boluje od Pfeifferove žljezdane groznice, odnosno mononukleoze.

Virus prilično brzo zacjeljuje, ali može ostaviti tragove na tijelu. Bolest često izbije i prođe neopaženo, ali kod odraslih ljudi simptomi su često osobito teški, a uključuju grlobolju, otečene limfne čvorove i temperaturu. Pfeifferova žljezdana groznica prenosi se putem sline i naziva se još bolešću poljubaca.

Razmišlja o karijeri trenerice

Od otkrivanja bolesti Ščerbakova je morala prekinuti s treninzima i natjecanjima i umjesto toga sudjeluje na revijalnim događanjima i razmišlja o trenerskoj karijeri. "Cijeli život sam provela trenirajući i natječući se pa me, naravno, zanima da isprobam nešto novo", rekla je Ščerbakova.

Ruska tinejdžerica jedna je od najvećih svjetskih zvijezdi u svijetu umjetničkog klizanja, a 2021. godine osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Stockholmu. Godinu dana kasnije uzela je novo zlato na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.