Ako ikad pomislite da piloti Formule 1 nisu pravi sportaši, sjetite se ove priče

Foto: Getty Images/Guliver Image

SERGIO PEREZ je uoči prve utrke sezone u Australiji morao na strogu dijetu kako bi izgubio na težini i zajedno s bolidom bio ispod granice minimalne težine od 728 kilograma zbog prevelike težine novoga bolida Force Indije.

Vozači su preko zime morali povećati svoju mišićnu masu kako bi se mogli nositi s povećanim silama u zavojima koje su posljedica većih poprečnih ubrzanja koje omogućuju šire gume i veći downforce, ali Pereza je momčad tražila da uoči prve utrke izgubi na težini kako bi se zajedno s bolidom spustio ispod granice minimalne težine.

"Naporno sam pokušavao izgubiti na težini otkako su završila testiranja u Barceloni", rekao je Perez koji je od završetka testiranja već izgubio dva kilograma.

"Pokušao sam povećati mišićnu masu tijekom zime trenirajući jače, ali prošloga tjedna bio sam na ekstremnoj dijeti koju nastavljam i ovoga tjedna do subote. Cijelo vrijeme sam jako gladan, ali što više izgubim to bolje za nas", rekao je Perez.

Momčad je od početka bila svjesna da je bolid pretežak, ali nisu znali točno koliko budući da je bolid bio opremljen brojnim senzorima.

"Dosad nismo vagali bolid jer na testiranju imate puno senzora i ostalih stvari, ali kako sam otada izgubio dva kilograma moglo bi biti vrlo blizu (granice od 728 kg s vozačem)".

Force India u Bahrainu bi trebala donijeti lakše dijelove koji će im pomoći da se spuste ispod granične vrijednosti minimalne težine.

"Trenutno nismo na razini na kojoj bismo trebali biti. Ali ove godine tempo razvoja bit će izuzetan pa je najvažnije gdje završite sezonu, a ne gdje ju počnete", zaključio je Perez.

 

 

  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.