NOGOMET

Ajax potjerao legendu zbog neprikladnih poruka kolegicama. "Prešao sam granicu"

Foto: EPA

MARC OVERMARS (48), sportski direktor Ajaxa, napustio je klub nakon što je potvrđeno da je nekolicini kolegica poslao niz neprikladnih poruka. Ajax je objavio da je Overmars donio odluku o povlačenju nakon razgovora s klupskim odborom i glavnim izvršnim direktorom Edwinom van der Sarom tijekom proteklih dana. 

"Sramota me. Prošlog tjedna suočio sam se s izvješćima o svom ponašanju i tome kako je to utjecalo na druge. Nažalost, nisam shvaćao da ovim prelazim granicu, ali to mi je postalo jasno zadnjih dana. Odjednom sam osjetio ogroman pritisak. Ispričavam se. Svakako je za nekoga na mojoj poziciji ovo ponašanje neprihvatljivo. Sada to i sam vidim, ali prekasno je. Ne vidim drugu opciju osim da napustim Ajax. Ovo također ima veliki utjecaj na moju privatnu situaciju. Zato molim da mene i moju obitelj ostavite na miru."

"Najbolji direktor kojeg je Ajax imao"

Overmars je bio sportski direktor Ajaxa posljednjih deset godina, a nedavno je potpisao novi ugovor do 2026. godine. Tražio ga je i Newcastle, no on je to odbio. Leen Meijaard, predsjednica Nadzornog odbora kluba, rekla je: "Ovo je dramatična situacija za sve koji su na bilo koji način uključeni. Poražavajuća je za žene koje su se suočile s takvim ponašanjem. Kad smo čuli vijest o tome, odmah smo reagirali i pažljivo promislili što je najbolje učiniti. Sve u dogovoru s izvršnim direktorom Van der Sarom i uz pomoć vanjskog stručnjaka. Marc je vjerojatno najbolji nogometni direktor kojeg je Ajax imao. S razlogom smo produljili njegov ugovor. Nažalost, stvarno je prešao crtu, tako da nastavak suradnje nije bio opcija, kao što je i sam prepoznao."

Overmars je u karijeri igrao za Go Ahead Eagles, Willem II, Ajax, Arsenal, Barcelonu i nizozemsku reprezentaciju. Bivše lijevo krilo je za Nizozemsku u 86 utakmica zabilo 17 golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.