LIGE PETICE

Aguero rekao zašto je došao u Barcelonu i čemu se u njoj nada

Foto: Screenshot / Twitter Barcelona

BARCELONA je potvrdila da će Sergio Aguero sljedeće dvije godine igrati za njenu momčad te da je svog novog napadača zaštitila od zainteresiranih strana odštetnom klauzulom u ugovoru. Ona iznosi 100 milijuna eura.

Aguero je već neko vrijeme bio Barcelonina želja, a u klubu smatraju da će njegov dolazak biti i od koristi u nagovaranju Lionela Messija da produlji suradnju i ostane u klubu. A zašto se Aguero odlučio na dolazak u Barcelonu, rekao je u nekoliko rečenica nakon uspješno odrađenog liječničkog pregleda i potpisa ugovora.

''Svi znamo da je Barcelona najbolji klub na svijetu. Ovo je za mene novi korak, donio sam dobru odluku i nadam se da ću pomoći momčadi u ostvarenju klupskih ciljeva'', rekao je Aguero koji je Barceloni pristupio u statusu slobodnog igrača po istjeku ugovora s Manchester Cityjem u kojem je igrao od 2011. i u kojem je postao najbolji strijelac kluba u povijesti.

''Dat ću sve od sebe kako bih pomogao na bilo koji način, a nadam se da ćemo kraj sezone dočekati s uspjesima. Nadam se i da će navijači uživati u mojoj igri'', dodao je i podsjetio na svoj razvojni put otkako je iz Independiente stigao u Europu.

''Došao sam u Europu s 18 godina, u Atletico Madrid koji mi je puno pomogao. Tu sam se školovao. Potom sam otišao u City. Svi znaju što je englesko prvenstvo. Ondje sam promijenio svoju igru. To ću iskustvo pokušati prenijeti ovdje'', zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.