KOŠARKA

Aco Petrović uskoro odlazi iz Brazila. Najavio je povratak

Foto: Guliver / AP

BIVŠI hrvatski košarkaški izbornik Aco Petrović posljednjih je mjeseci prilično aktivan na društvenim mrežama, a na njima je potiho plasirao informaciju da bi se uskoro mogao vratiti kući. Ako ne u hrvatsku košarku, onda barem regionalnu.

Petrović je izbornik Brazila, koji će plasman na Olimpijske igre u Tokiju tražiti baš na kvalifikacijskom turniru u Splitu, koji počinje 29. lipnja.

Na Twitteru je Aco objavio status o klubu iz svog rodnog Šibenika, a onda u komentarima nagovijestio povratak.

"Rijetko me koja utakmica hrvatskog košarkaškog prvenstva može prisiliti da je pogledam do kraja, ali zadnje utakmice Šibenke su u tom uspjele", napisao je Petrović.

Na komentar iz Srbije da je vrijeme za klupski angažman, po mogućnosti u ABA ligi, Aco je odgovorio:

"Prvo moram odraditi predolimpijski u Splitu", uz palac gore.

Petrović je posljednji put radio kao trener u klubu još u sezoni 2013./14. u Lietuvos Rytasu, nakon čega se vratio u Cibonu kao sportski direktor. Zatim je kao vatrogasno rješenje odveo Hrvatsku na Olimpijske igre u Riju 2016. te ostao izbornikom i za Eurobasket 2017., a nakon debakla se povukao i preuzeo reprezentaciju Brazila.

Ona će biti možda i najveća prijetnja Hrvatskoj u Splitu u pokušaju da izbori Igre u Tokiju. Aco je vezan za Brazil do kraja olimpijskog ciklusa, dakle do kraja kvalifikacija ili samih Igara. Nakon toga bi se očito rado vratio radu u klubu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.