Košarkaške kvalifikacije za OI

Aco Petrović i Brazil razbili Tunis u kvalifikacijama za OI. Slijedi im Hrvatska

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

KOŠARKAŠKA reprezentacija Brazila, čiji je izbornik Aco Petrović, lagano je pobijedila Tunis 83:57 u susretu skupine B splitskih kvalifikacija za Olimpijske igre.

Tunis se držao do uvodnih minuta druge četvrtine, ali Brazil se tada počeo odvajati te je na kraju došao do prvih bodova, trijumfom od 26 razlike. Petrović je tako uspio malo i poštedjeti udarne snage za daljnji tijek turnira. Brazilce sutra u 20 sati čeka ogled protiv Hrvatske.

Najbolji su kod Brazila bili Vitor Benite s 15 i Rafael Hettsmeier s 11 poena, dok je Tunižane s 13 koševa predvodio Oussama Marnaoui. Njihov najpoznatiji igrač, Salah Mejri, dao je 12 poena i uhvatio sedam skokova.

I jednoj i drugoj momčadi još preostaju susreti s Hrvatskom, no Brazilu on neće biti od prevelike važnosti jer bi jedna pobjeda, ako ne bude iznenađenja, morala biti dovoljna za prolazak skupine.

Podsjetimo, prve dvije momčadi iz grupe idu u polufinale, u kojem ih čekaju najbolje dvije reprezentacije iz skupine u kojoj su Njemačka, Meksiko i Rusija. Njemačka je ranije pobijedila Meksiko 82:76.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.