ACO I ŠIŠI O NBA NAGRADI "Podcjenjivački! Mašinerija je odradila svoje"

Foto: Getty Images / Guliver image

DARIO ŠARIĆ ostao je noćas bez košarkaškog oskara za rookieja godine, koji je otišao u ruke Amerikanca Malcolma Brogdona. Rekcije su burne, iako je marketinška pozadina nagrade dobro poznata.

>>> INTERNET POLUDIO NAKON DODJELE Šarić je pokraden 

Iako je imao bitno slabije brojke od Šarića, igrač Bucksa ušao je u konkurenciju s niže pozicije, kao 34 pick drafta, no nijednom nije bio rookie mjeseca poput Šarića. Dario se bojao Embiida, priča nam jutros njegov otac, ali na kraju nije toliko iznenađen ni razočaran. 

Tweetovi s temom ##NBAAwards

"Iako je imao slabiju statistiku od Darija, presudilo je što je Amerikanac. To je podcjenjivački, nismo razočarani, ali nismo ni oduševljeni. Dario je vjerovao, nadao se i zato je uostalom putovao na dodjelu. Bojao se Embiida koji je ipak odigrao dovoljno da bude u krugu, ali pobjedu je odnio Brogdon. Idemo dalje. Nije ovo prvi šok u njegovoj karijeri. Već sutra ga očekujemo u Šibeniku", priča Predrag Šarić Šiši, legendarni šibenski košarkaš.

Već peti ciklus u nizu Dario će ljeto provesti s reprezentacijom. Za njega to nikada nije bilo upitno. 

"Reprezentacija mu puno znači za samopouzdanje. Ne sudi bilo kome, ali on je s Hrvatskom uvijek odradio najbolje pripreme, on to želi i reprezentacija je njegova dužnost", kaže otac. 

Svaka čast, ali Amerikanci znaju da nisu u pravu

Hrvatski izbornik Aco Petrović nema dilemu, baš kao i mnogi stručnjaci i NBA veličine - Dario je po svim parametrima najbolji rookie igrač protekle sezone.

"Dopisivao sam se s Darijem neposredno prije dodjele, i prema kuloarima je doznao da je Brogdon u igri. Nije iznenađen, nisam ni ja, Amerikanci su dali nagradu svome. Neće to nimalo utjecati na Darija u bilo kojem segmentu uoči njegove druge NBA sezone. Amerikanci rade dobar show, ali nisu u pravu. Mnogi relevantni igrači i komentatori poput Shaqa kazali su da je Dario rookie godine. Novinarska mašinerija odradila je svoje, no previše je tu paradoksa. Pobijedio je igrač koji nijednom nije bio rookie mjeseca, a znalo se da čak i Embiid tu ima dovoljno prostora za nadmetanje. Šarić je svojim pristupom u rookie sezoni zaslužio respekt, na koncu", komentirao je Petrović, koji svog Šibenčanina Šarića prati kroz cijelu karijeru i koji je danas lider njegove reprezentacije.

 

Čeka ga burna druga sezona, kažu da je ta uvijek presudna, no je li Dario klasični rookie? 

"Sve je kod njega bilo planski, od Cibone gdje je imao sve ovlasti, da bi potom prošao dvije sezone pod autokratskom kontrolom Dude Ivkovića. Bio je nepoznanica za Amerikance samo dva tri tjedna, a kada su trejdali Ilyasovu, bilo je jasno da Dariju daju poziciju četvorke. Vjeruju u njega, a ključno je pitanje kako će trener ukomponirati petorku u odnosu na Bena Simmonsa koji se vraća nakon ozljede. Treba riješiti problem podjele, no pomoći će što Šarić više naginje prema petici, a Simons prema trici."

Reprezentacija?

"Što treba tu dodati kad je Dario sve rekao. Ništa ne može utjecati na Šišija, on je srce naše reprezentacije."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.