Zvijezda hrvatskog futsala odrekla se nogometa zbog Markovićevog čovjeka koji ne bi smio raditi u sportu!

DARIO MARINOVIĆ ovih je dana u centru pozornosti nakon što je kao član hrvatske futsal reprezentacije izborio povijesno polufinale Europskog prvenstva.

Malo je, međutim, poznato kako je Marinović bio na dobrom putu da ostvari i nogometnu karijeru u Prvoj HNL, no za njegovu "prekvalifikaciju" u futsal zaslužan je Pero Vićan, član Skupštine i Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Vićan, koji je kao Markovićev dopredsjednik HNS-a vodio glavnu riječ u dubrovačkom nogometu, zaslužan je što je Marinovićev nekadašnji klub NK GOŠK odbio prodati svog talentiranog igrača Šibeniku tražeći veliku odštetu. Općepoznata je stvar Pero Vićan stoji iza GOŠK-a i kompletnog nogometa u Dubrovniku koji je razjedinjen i praktički upropašten.

Na koncu je Marinović suspendiran te je sreću odlučio potražiti u futsalu. I bolje za njega, rekli bi danas gladni igrači Šibenika koji već godinu dana čekaju plaću, dok igrači malonogometnih prvoligaša zarađuju od tisuću do nekoliko tisuća eura mjesečno.

"Nije to baš bila zdrava sredina, ljudi više gledaju osobni interes, nema nekoga da vam želi dobro. Oni bi htjeli da igrate besplatno, a kada je došla prigoda da odem u Šibenik, odmah su tražili visoku odštetu. GOŠK me suspendirao. Odustao sam od velikog i počeo igrati mali nogomet", kazao je Dario u reportaži HTV-a.

Marinović je kao mladi talent stigao u zagrebački Nacional gdje se zadržao godinu dana, a nakon sukoba s portugalskim trenerom Tiagom Polidom, koji nije trpio njegove mladenačke slabosti te ga prekrižio u svojim planovima, otišao je na zimu 2010. u Brodosplit.

Golom Kijevu iz Knina u finalu prošlogodišnjeg prvenstva osigurao je produžetke Splićanima u kojima su uzeli naslov prvaka.

Marinović je s tri gola najbolji hrvatski strijelac na ovom turniru, a protiv Ukrajine je zbog ozljede morao rano napustiti utakmicu. Ipak, izbornik vjeruje kako će biti spreman za polufinale.

Podjetimo, dubrovački moćnik Vićan u radu HNS-a sudjeluje iako je Uskok još 2009. godine protiv njega podigao optužnicu pred zagrebačkim Županijskim sudom zbog poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti za što je predviđena kazna zatvora od tri do deset godina. Novi kazneni progon protiv Vićana otvoren je i u Splitu. HNS i dalje ignorira te činjenice i dopušta Vićanu rad u nogometnoj organizaciji iako je naš portal nebrojeno puta upozorio na takvo kršenje propisa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.