Zvezda u Domu sportova, Cedevita traži prekid negativnog domaćeg niza

Foto: Hina

U zagrebačkom Domu sportova u nedjelju je na rasporedu derbi ABA lige između Cedevite i Crvene zvezde. Vodeći beogradski sastav trenutno ima skor 16-3, a drugoplasirana Cedevita je na omjeru 14-5.
 
Momčad Jasmina Repeše u neobičnom je formi. U gostima je dobila šest utakmica za redom, a kod kuće izgubila četiri u nizu.
 
"Dečki dobro rade i nemam im što zamjeriti. Izgubili smo neke utakmice u egalu i to je malo frustrirajuće. Ali ponavlja uvijek, ako imamo pristup da ono što nas ne ubije napravi nas jačim, onda će sve to jednog dana doći na naplatu", rekao je trener Cedevite Jasmin Repeša.
 
Tome se nada već večeras, iako priznaje da neće biti lako.
 
"Siguran sam da će biti dobra utakmica jer je protivnik po mjeri. Nadam se da će biti puna dvorana, puno bi nam značilo. Mislim da bi se na takav način stvorile sve pretpostavke da dođemo do izuzetno bitne pobjede za nas".
 
Zvezda je ove sezone vrlo jaka.
 
"Igra zaista odlično. To je momčad napravljena da igra nešto duže u Euroligi i objektivno po meni nisu zaslužili da ispadnu u prvom krugu. Igraju dobro i čvrsto i mislim da zasluženo vode u ABA ligi i sjajno guraju u Eurokupu. Mislim da moramo prije svega biti jednako čvrsti i više agresivni jer bez toga teško je provesti bilo kakve taktički zamisli", istaknuo je Repeša.
 
Kapetan Marino Baždarić, najiskusniji igrač Cedevite, slaže se da ih večeras čeka vrlo neugodan protivnik. U prvoj utakmici ove sezone, u sedmom kolu u Beogradu, Cedevita je izgubila sa 73:59.
 
"U goste nam dolazi jedna od ponajboljih ekipa ove godine. Očekuje nas vrlo težak posao. Zvezda je odlična momčad, pokrivena na svim pozicijama, vrlo u čvrsti kompaktni i čeka nas velik posao", poručio je Baždarić.
 
Utakmica Cedevite i Crvene Zvezde igra se u Domu sportova s početkom u 19 sati.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.