Zagreb čeka rukometni Dream Team: "Nema pritiska, možemo iznenaditi Kiel!"

U SVEČARSKOM raspoloženju počela je press konferencija u Croatia Osiguranju Zagreb uoči dolaska Kiela (subota, Arena Zagreb, 19:15h) i prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka.

> Vodimo vas na rukometni spektakl: U Zagreb dolazi najjača ekipa svijeta!

Najbolja hrvatska momčad za neko vrijeme riješila se briga s krilima - Lovro Šprem (lijevo) stavio je potpis na svoj prvi profesionalni ugovor, a kapetan Zlatko Horvat (desno) produljio je suradnju sa Zagrebom za još tri godine.

"Znamo tko nam dolazi, nema pritiska"

"Krenuli smo u pregovore još s pokojnim direktorom (Bartol Kaleb nap.a.), a s novim smo finalizirali dogovor. Drago mi je da nastavljam karijeru u Zagrebu, u ovom klubu sam od svoje desete godine i čini se da ću ostati do kraja karijere. Nemam ništa protiv", poručio je Horvat koji kao i svi suigrači jedva čeka okršaj s trenutno najboljom momčadi svijeta:

"Svjesni smo tko nam dolazi u goste. Borit ćemo se pa što bude, nema pritiska, tako treba ući u utakmicu. Idemo iznenaditi Kiel", optimističan je Horvat.

Slavko Goluža imao je uspješan debi na klupi Zagreba, nakon što je zamijenio Ivicu Obrvana nakon tek trećeg mjesta na Final Fouru SEHA lige. U dvoboju drugog kola Lige za prvaka Golužina momčad apsolvirala je najtežeg suparnika u Hrvatskoj, našički Nexe, nakon čega je stupila maksimalna mobilizacija za Kiel, momčad u kojoj igraju Thierry Omeyer, Kim Andersson, Daniel Narcisse, Marcus Ahlm, Filip Jicha, Aron Palmarsson...

"Shvaćam zbog čega je veliko zanimanje za utakmicu, o Kielu ne treba previše trošiti riječi. Njihov stopostotan učinak u njemačkom prvenstvu dovoljno govori o kakvoj se momčadi radi", rekao je Goluža, poslovično oprezan kad su u pitanju najave utakmica:

Goluža: Štrlek je rekao da će igrati i s jednom nogom ako treba

"Unatoč njihovoj snazi, ne bih previše razgovarao o Kielu. Bitno mi je kako ćemo mi odigrati pred našom publikom. Agresivna obrana svakako će biti recept da im se što bolje suprotstavimo", naglasio je Goluža, koji je prije preuzimanja dužnosti trenera u sklopu izborničkih obveza pomno pratio Zagreb, obzirom da u njemu nastupa trećina reprezentacije (Balić, Gojun, Kopljar, Horvat, Štrlek):

"Dobro poznajem ekipu, većina momaka su bili u reprezentaciji. Ne žalim se na ozljede, Štrlek je rekao da će igrati i s jednom nogom ako treba. Samo hoću da se moji igrači opuste i bore", poželio je Slavko.

Balić: U zadnje vrijeme nemam problema s ozljedama

"Suprotstavit ćemo im se 6:0 obranom, i pokušati preko Horvata i Štrleka postići što više golova iz kontri. Oni igraju ili 6-0 obranu ili 3-2-1, koju ne bih volio da koriste jer su upravo s njom napravili fantastične rezultate u Bundesligi", za kraj će Goluža.

Na leđa Ivana Balića opet će puno toga pasti. Ne bude li rukometni Maradona sutra pravi, Zagreb će teško do povoljnog rezultata.

"Spreman sam za utakmicu, drago mi je da nema nikakvih problema s ozljedama. U posljednje vrijeme je tako, nadam se da će biti i sutra. Dat ćemo sve od sebe, pružiti maksimum pa što bude", kroz smijeh je rekao Balić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.