Zadrani slomljeni odlaze iz Trnskog: Zagreb u poluvremenu odlučio - nema više zezanja

NAKON druge polufinalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića, u kojoj je domaćin Zagreb osigurao nastup u finalu pobijedivši Zadar 76:72, pred novinare su izašli treneri momčadi Vlado Androić i Aleš Pipan, te igrači Damir Rančić i Ive Ivanov. Prvi je progovorio kapetan Zadra i najbolji pojedinac poražene momčadi Ive Ivanov.

"Bili smo nervozni"

"Odlično smo otvorili utakmicu. U napadu smo igrali jako dobro. Lopta je išla vrlo brzo, a na poluvremenu smo otišli na 14 koševa razlike. No, u nastavak smo ušli nervozno, oni su nas pomalo stizali i evo pobijedili su", tužno je poručio Zadranin.

Rančić: Sada se moramo pripremiti za Cedevitu

I dok je Ivanov tugovao, Rančićevoj sreći nije bilo kraja, iako je moglo biti i drugačije.

"Oni su odlično ušli u utakmicu. Mi smo ušli mlako, gubili smo lopte, promašivali zicere i slobodnjake. Međutim, na poluvremenu smo se skupili i dogovorili smo se da se moramo trgnuti što je upalilo na kraju. Sada nas čeka Cedevita u finalu, Cedevita koja je imala lagan posao protiv Splita i imaju više snage za oporavak. Nadam se da ćemo se pripremiti", izjavio je Rančić.

Pipan: Utakmicu smo izgubili u trećoj četvrtini

Nakon igrača na red su došli treneri momčadi Aleš Pipan i Vlado Androić. Sa čestitkama prvi je krenuo trener Zadra Aleš Pipan.

"Čestitke Zagrebu i njihovom treneru na pobjedi. Bila je ovo interesantna utakmica koja je imala dva različita lica. Prvo poluvrijeme gdje smo mi dominirali i ono drugo gdje je dominirao Zagreb“, započeo je Pipan, a odmah nakon lijepih uvodnih riječi bacio se na analizu i pitanje – što se dogodilo sa Zadrom u drugom poluvremenu.

"Nije moje da plačem kako imamo probleme u momčadi i kako imamo manjak igrača. Mi smo danas pokušali iznenaditi i imali smo dobre šanse no u trećoj četvrtini smo ih propustili sve. Nije bilo nekih igrača koji nama puno znače, nisam mogao puno rotirati, no nemam što za zamjeriti igračima. Zagreb je stvarno jaka momčad koja ima puno vrlo dobrih igrača, a najbitnije ima i iskusnih. Nama je cilj da nastavimo ovako dobro raditi", smatra Pipan.

Zadrani su pokazali u Trnskom dva lica, a upravo su ih manjak iskustva i kraća klupa koštali nastupa u finalu.

"Mi smo bili veoma blizu iznenađenja, znate. Dečkima fali iskustva. Zagrebovi igrači su igrali po tko zna koliko puta ovakve utakmice, dok je nekim mojim dečkima ovo tek prva ovakva utakmica. Moji dečki još nemaju iskustvo, mi smo svoje šanse prokockali u trećoj četvrtini“, za kraj je poručio trener Zadra.

Androić: Rekao sam im na poluvremenu da nema više zezanja

Vrlo vjerojatno mnogo toga se motalo u glavi treneru Zagreba Vladi Androiću kada mu je momčad pregažena nakon prve dvije četvrtine. Teško je bilo vratiti se nakon rezultata 32:46, a još teže je bilo pobijediti u konačnici.

"Sigurno je da kada igramo s protivnikom koji je slabiji na papiru da se igrači malo opuste. No, mi uvijek upozorimo igrače da to ne može biti tako i da se valja dobro i pošteno oznojiti za pobjedu. I eto to se i dogodilo. Rekao sam im na poluvremenu da se obrana mora podići na zadovoljavajuću razinu i da ćemo tako zaustaviti Zadar i njihove pokušaje s trice. Rekao sam im da nema više zezanja i da se moramo angažirati."

"Igrači su me poslušali i prihvatili moje ideje. U finalu Zagreb čeka Cedevita koja je poput plitkog potoka pregazila Split u prvoj odigranoj polufinalnoj utakmici. Igrači Dražen Anzulovića trebali su lomiti otpor Splita samo dvije četvrtine, dok je Zula u trećoj i četvrtoj mogao čuvati ključne igrače za sutrašnje veliko finale.

"Cedevita u finalu - neka bolji pobjedi"

"Cedevita kao Cedevita. Ovo nam je četvrta utakmica ove sezone, ali sigurno ne i zadnja. Oni su blagi favoriti, ali ne bih se kladio na njih. Imamo šansu i moramo podići nivo angažiranosti da utakmica bude uzbudljiva i eto, neka bolji pobjedi. Što se tiče moje momčadi, ne priznajem izlike poput onih da smo imali dvije jake utakmice zaredom pa da smo zbog toga umorni i da ne možemo pobijediti. Nema toga kod mene, a naročito u finalu. Tko ne može tako dobiti dvije utakmice bolje da se ne bavi košarkom", upozorio je trener Zagreba.

May napušta Trnsko?

Jedan od igrača koji je iščupao Zagreb u drugom poluvremenu bio je Sean Gregory May koji je postigao 19 poena, ali njegov učinak u obrani bio je još bitniji. No, prema zadnjim informacija May bi mogao napustiti Trnsko vrlo brzo.

"Koliko sam upoznat po tom pitanju mislim da je samo pitanje kada će otići. Može se dogoditi i da ostane, ali i da ode već sutra popodne. Kažem, ne znam točnu informaciju kada će otići, ali to bi moglo biti vrlo brzo", zaključio je Androić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.