Vladari najvećih sportskih saveza okupili se na komemoraciji za Bartola Kaleba

U ZAGREBU je u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održana komemoracija za dugogodišnjeg direktora rukometnog kluba Zagreb CO.

Kaleb je preminuo prije dva dana tijekom kemoterapije, u 67 godini, nakon što je uspješno operirao karcinom debelog crijeva.

Kaleb je, kako je rekao shrvani glavni menadžer Zagreba Zoran Gobac "cijeli život posvetio sportu" i prije nego što je došao na jedno od čelnih mjesta dvostrukog prvaka Europe, bio je financijski direktor Hajduka.

Među brojnim sportskim i političkim uglednicima, osim predstavnika rukometnog saveza Sandija Šole i Zorana Gobca, bili su vladari ostalih velikih sportskih saveza, iz nogometnog Vlatko Marković i Zdravko Mamić te Danko Radić iz HKS-a.

"Znao sam Bartola još iz Metkovića kad sam bio dijete. S njegovim sam sinom trenirao nogomet u Metkoviću, išli smo zajedno u školu. Poslije toga, bio mi je direktor u klubu, vratio me u Zagreb gdje sam i završio igračku karijeru. Bio je cijeli u rukometu i rukometnom klubu Zagreb, veliki je to gubitak za cijeli sport. Nažalost, Bog je tako htio. bio je vrijedan radnik, takvi smo svi iz tog kraja. Bio je veliki borac, ali nije mogao pobijediti ovu bolest. Srce mu nažalost, nije izdržalo", kroz suze je za Media servis rekao izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža.

''Pamtit ću ga po dobru i onome što je ostavio iza sebe. Zračio je ogromnom energijom. Svatko od nas tko je radio u sportu zna da je to izuzetan težak i stresan posao. To je vjerojatno jedan od razloga što nas je prerano napustio. U današnje vrijeme u Hrvatskoj gdje nema previše novca niti sluha za sport vrlo je teško osigurati financiranje i stabilan rad, a RK Zagreb je na čelu s Kalebom uvijek bio stabilan. Dovoljno je samo pogledati rezultate kluba. Surađivao sam s njim i kao predsjednikom Udruge prvoligaša, te mogu reći da je stvarno dao veliki pečat hrvatskom rukometu", rekao je predsjednik HRS-a Sandi Šola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.