Van Persie dočekao prvi trofej nakon devet godina na Otoku: "Pustite me da uživam u trenutku"

Foto: Screenshot

ROBIN VAN PERSIE sinoć je sam sebi ispunio snove zabivši hat-trick Aston Villi za potvrdu svog prvog naslova prvaka u Engleskoj. Pobjedom 3:0 Manchester United potvrdio je svoju 20. titulu u povijesti.

> Van Persie hat-trickom u 33 minute donio Unitedu 20. naslov prvaka!


Van Persie je s najvećim zadovoljstvom dočekao posljednji zvižduk. Nakon devet godina na "Otoku" osvojio je svoj prvi naslov prvaka.

U Arsenal je stigao 2004. iz Feyenoorda, među "Topnicima" ostao do prošlog ljeta kada je preselio na Old Trafford nakon godina igranja na vrhuncu bez ozbiljnijeg trofeja.

"Jako sam sretan! Čudno je koliko samo morao čekati prvi naslov prvaka. Osjećaj je fantastičan. Fantastični su i igrači i ova momčad. Ovo je naslov za sve njih, za trenere, liječnike, cijeli klub", govorio je nakon utakmice uzbuđeni Nizozemac.

S nova tri gola stigao je do ukupno 24 prvenstvena ove sezone čime je dostigao Liverpoolovog Luisa Suareza na vrhu ljestvice strijelaca.

"Nije važno tko je zabio, važno je da smo pobijedili. Od prve minute bio je užitak igrati i bilo je lijepo zabiti tako rano".

Drugi pogodak bio je spektakularan, iz prve s ruba šesnaesterca, pod gredu. "To mi je jedan od najljepših golova. Samo sam trebao pogoditi trenutak. Pustite me da uživam u ovom trenutku! Sljedeća utakmica je protiv Arsenala, ali sada me pustite da uživam u ovom trenutku", dodao je Van Persie.

Giggs: Ovakve utakmice me tjeraju da igram

"Kad izgubite naslov kao mi prošle godine, uvijek je poseban doživljaj ponovo ga osvojiti. Napravili smo to sa stilom", rekao je nakon utakmice Ryan Giggs dodavši:

"Ovakve većeri me guraju naprijed! Igrat ću dokle god uživam u tome".

"Mislim da je pobjeda zaslužena. Teško smo podnijeli izgubljeni naslov lani, ali radili smo naporno i večeras završili posao", rekao je nakon utakmice Wayne Rooney.

"Trener je momčadi ugradio pobjednički mentalitet", dodao je engleski napadač i odjurio proslaviti sa suigračima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.